Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Gardenia (DELICIOUS) Butterscotch Bread

I was introduced to this bread by Puan Noridayu Manshor, my lab mate at the Computer Vision Lab, School of Computer Sciences, USM (Penang). From afar, I could see that she was munching on something. And from afar also, I saw that she was holding something... which texture seemed a bit raisin-y! Crap... I do not like raisins on bread, nor in rice. I like raisin as raisin. That is all. No raisin on bread, no raisin in rice. Only raisin raisin!

Ok... over emotional pulak pasal kismis iye? :P Anywayz...

It was not raisin... well at least that's what I thought. It was some psuedo polka dot like sweet stuff, spread over what happened to be one of the yummiest slices of bread I have ever tasted! Yavol!!! Sedap! :D Gardenia has the chocolate version of this series... but don't like the chocolate one. Both the chocolaty and bread-y tastes seem to have gone in all the confusion of flavours. But this Gardenia Butterscotch! Wallaweh.... So delicious one :) Sampai one day tu... I bought one loaf, and finished more than 3/4 of it on my own! Hahahaha! Talk about 'culture shock'... (can be related... in a bread-like-way that is).

Anywayz... just thought I'd blog about my delicious experience with Gardenia Butterscotch :) I know that many have already tasted it ages ago... tapi tak kisah lah :D Janji I oso got to makan this bread... which is again... sedap! Alhamdulillaah.

Okes. Back to PhD... but accompanied by de bread that is :D Kena pegi beli first tapi......

Selamaat...

I took this pic from (http://chefmel.blogspot.com/2009/02/gardenias-butterscotch-bread.html)

8 comments:

yaya|azura said...

hahah.. sekali beli mesti amik 2 bungkus. satu simpan kat rumah, satu simpan kat opis. ;-)

MDH said...

hahahahaha roti ni mmg sedap, tak payah nak letak jem2 ker atau yang sewaktu dengannya. kalau aku beli sebungkus tak sampai sejam cfirm habis. Bila makan tu rasa sedap menyebabkan tak leh nak berhenti. Tup tap tup tap habis.....hehehhee.

zue said...

betul betul..walopon mahai..rm4 kira mahai la kan.. satu famili pon suka roti ni..tapi kadang2 susah nak dapat gak...cam kadang2 ada coklat version je..kadang2 takde langsung.

Alfian_Troxion said...

Yaya: Kok sampek 2 ko beli. tapi takpe. sbb mmg sedap dan mmg perlu bekalan opis dan ghumah ye dok :)

MDH: Waa... tak sampai sejam ko dah habis. Ko ni mmg makan tak baca bismillaah ni. Hahahahahaha!!! Tp aku pon lebih kurang gak. Tapi takde la t<=1 jam.... :P

Zue: Betul aaa Zue. Aku pon carik kat TESCO Sg. Dua... takdak. Yang ada gardenia putih tu je. Tapi hari tu aku beli kat kedai runcit Muaz (Nib. Tebal). Kok kedai runcit ada dan Tesco tiada.... Zingraholaaaa (bahasa Senegal.... kot....) Anywayz... apa kata kita buat kempen soh kedai2 seluruh Penang ni stock up ngan roti Gardenia Butterscotch ni! Hehehehehe...

Arin said...

aku lagik suka munch roti putih gardenia biasa tuh..tak muak..:p

fazot said...

roti ni mmg sedap, tapi kalau ko makan sekali harung 3/4 loaf,camana nk losing weight, wahahaha..

Alfian_Troxion said...

Arin: Ko ni Arin....mmg anti kemajuan tul. Hua hua hua! Cah je tu :P weh... roti ni tak muak weh... agak nye le.

Fazot: Alaa... sekali sekala je :P Aku baru bedal sekali je sampai 3/4 tu :P tapi ada potensi nak bedal lebih 3/4 lepas2 ni. sebb sedaappp....

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by