Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Tak Produktif

Hmmmmm...

Sudah agak lama saya tidak produktif dalam PhD saya. Kerna malas ataupun kerna apa?

Rasa rasanya malas. Tapi nak buat macam mana? Kena kikis rasa malas ye dok :D

Malas is the enemy! Malas is the villain! Malas is... dang... malas is me! So I am all that... kena buang malas, but cannot buang me :D For I f I throw myself away, that will only make malas win. Malas cannot win, for I must prevail over malas.

Malas is not Mala(y)s. Malas is not Melas (kesian, in javanese)

Malas is me. Oh malas. You are BAB! :D Bab is not refering to pig. It refers to a giant flabby entity loved by mat nabil. kekekeke.

Ok. I am pressuring myself. Insya-Allaah, I will not be malas anymore!!!

Ameen



Ini anak saya btw, Nadiah Farhanah. Dah 2.5 ++ tahun :) Ini fesyen rambut terbaru dia :D ok dok?

7 comments:

EyesOfNabil said...

Aku pun pemalas gak...tapi bila pk2 tinggal dua tahun setengah je lagi temph phd ni...maka aku pun terpaksa la merajinkan diri...tapi sbb semester ni abiskan coursework dulu maka aku pun cuti abis-abisan masa skrg ni n lagipun wife aku cuti pjg..sian lak kalau aku keje je manjang. Dia dah stat sekolah nnt ok la aku stat gak keje balik :D

m2rs said...

Uish, jgn disebut-sebut tempoh keramat tu, takut mendengarnya...

Aku pun pelik la. Is it the age ke, individual. Rata2 tanya yang senior2 tu, skit punya disiplin buat research. Sanggup bangun pagi2, etc. Ke sbb they all ada anak, so kena pandai manage masa, whereas kita ni yang tak ada anak, ingat flexible sangat masa sampai nnt tak ada masa juga rupanya, he he.

Same here la, everyday kena counselling diri sendiri kalau tidak tak jalan la kerja. Let us remind ourselves the time that we've wasted for master, hopefully akan rajin la skit diri ini, aminnn :)

Alfian said...

Yea betulz eon and m2rs :)

Tapi aku dah ada anak pon malas... camne ni. kekekeke. tapi takpe. Hari ni is a new day. Macam blog aku, aku pon akan memperbaharui cara aku bekerja. Ada benda kena tweak... and I know what it is. Cuma ada urat dalam badan ni tak mau gerak. Kes kes kes. Anywayz... insya-Allaah. Usaha tangga kejayaan bak kata orang2 Portugis dan Malaya.

dLyn aZmi said...

agaknye sbb yg dah berumur sket pk nanti dah tmbh umur tmbh slow sbb tu depa bertungkus lumus.. dan yg perasan mude ni dok pk.. aler byk ms lagi.. so kite enjoy! :D

well what can i say? aku yg br sebulan stat phd ni pun dok berjln je keje.. ngan sok nak gi tramping suke2 ati smpi ahd mlm n senin tu plak ade miting ngan sv huhu..

tapi dah sv sendrik menggalakkan bersosial ni.. if x, xde la meja pool dlm lab tu ekeke menambahkan kejelesan ahmad alpyan albab :D

err... report x siap lg.. packing pun lom..

ciao!

Alfian said...

hahaha. ko mmg Lyn. Jalan je tau. tapi takpe. Jalan2 ok. jangan lari lari. nanti penat.

Weh.. aku mana ada jeles... aku cemburu buta je

kueng kueng kueng :P

PS:- melampau aa blogger word verification kali ni... "mfmmymu"

Apizolla said...

yo...

pasal anak, bile na tambah lg 1?

huhuhuhuh

Alfian said...

apizolla: hehehe. Bila ada rozqi, insya-Allaah tambah. Nak kasik abis PhD dulu plan nye. Atuapun bile aku dan bini bursedia. :D

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by