Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Gambo2 Luar Asrama

Tuan2 dan Puan2 serta Cik2 dan Encik2 sekalian.

Berikut merupakan beberapa snapshot asrama baru saya. Semalam merupakan malam pertama saya tidor di bilik Asrama Desasiswa/siswi RESTU (macam RES2 la plak iye?). Ok jugak, pasal tilam dia agak comfortable. Ditambah dengan cadar dan comforter yang dipilih khas oleh isteri saya... maka lagik la selesa dan nyenyak tiduran.

Roomate? Setakat ni Alhamdulillaah. Baru dua hari pon kenal... so mmg tak tau lagi la hati budi sebenar. But mmg nampak macam O.K. mamat Jordan ni. Dia sebelum ni kerja kat Film n Production company kat negara dia (UK based company). Baru abis shooting movie pasal massacre of Iraqi civilians by US troops... Lepas abis shooting, tarus dia buat PhD kat Mesia.... Yang pelik tu, dari bground Production Coordinator, tarus buat PhD dalam Networking... buat dalam area WIMAX!!! Fulamak... tabik spring melantun Steganografi!!!!

Okes... walau bagaimana pong... inilah beberapa gambar. Seperti biasa, quality tak best sangat pasal pakai phone-camera 2 megapixel with no image stabilization and poor light compensation capabilities dan low threshold for pain dan low cost income group dan low level video features dan multi level marketing :D

Assalaam aleykom WBT

Gambar bangunan MO1 Desasiswa RESTU

Inilah bukit 'hijau' kat depan asrama. Quite a relaxing view Alhamdulillaah

Belakang tu cafe. Ni parking lot student n 'warden' asrama kot?

Inilah KELISA DARAT yang Allaah kasik kat saya utk bawak saya naik turun bukit ke asrama

8 comments:

dLyn aZmi said...

wow alpyan ahmad tarmimi saregar.. what a bold move! i hope i have ur courage n spirit to do well in this phd quest. all the best to u!

Alfian_Troxion said...

tq tq wahai Cik Puan Lyn ZA :) Insya-Allaah ni tindakan yang ok...

okes. nak balik bilik jap gi.

mau mandi... solat n then g soping japs.

duit takde, tapi nak soping. :I

landen said...

cun gak tempat tuh...siap ader bukit ijau skalik :)

Alfian_Troxion said...

boleh tahan view dia. tapi tu aa... aku dok tingakt 9... pon nyamuk ada... nyamuk mmg terel terbang tinggi2 zaman skarang. dah mutasi agaknya... :)

menarakl said...

Alfian...lama tak dengar citer...rupanya dah "berhijrah"....semoga ni yang terbaik. Belajar rerajin, bukan susah sangat pun, ahaks. :)

Berdebar dada tengok Kelisa Darat tu...homesick giler la.....badly. Walau Malaysia tu taknya selamat sebab banyak peragut, perogol, pembunuh dan segala pe pe pe....tapi masih negaraku...

Alfian_Troxion said...

hehehe. takpe kak su. nanti tak lama balik aa tu. akak brapa tawun lagi kat sana ek? tak ingat pulak saya.

anywayz, ini kelisa darat, mmg dijaga dengan ok :) Dah bubuh minyak itam bes.... dan gak dah kasik VALVECLEAN. patot lagik power... tapi macam sama je. kena kelentong ngan mekanik tu kot. hehehehe. tp takpe. nanti nak tuka tayar dia plak pasal macam dah nak haus je.... last akak tuko bila ek?

okes. mau balik tido

Alpyan

EyesOfNabil said...

Gamba dlm bilik takde ke pian? Ni kalo takleh fokus gak tatau la ^_^

Alfian_Troxion said...

ko ni psikik aa mat nabiil. aku baru nak buat entry pasal tu. hehehehe.

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by