Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

PENTHOUSE!!! Restu M01-10-15A

Assalaam aleykom WBT dan Salam Ceria dan Muhibbah

Sepertimana yang saudara saudari sedia maklum, saya sudahpun memulakan kehidupan (separa) asrama. Separa sebab saya balik jugak rumah di Nibong Tebal dalam 1-2 kali seminggu :D Tapi walau macam mana pon, saya tetap sudah ada label budak asrama danaaaa :D

Tapi... walau pun duduk di asrama, pada tanggal 9 Jun 2008... AKHIRNYA!!! Saya mengkahiri zaman NOMAD-BILIK-ASRAMA. Ini kerna, sejak saya move in to RESTU ni, saya masuk 4-buah bilik (Termasuk yang sekarang ni).

Mula2 dulu, saya duduk dengan roomate arab saya - En Anas :D Di bilik 9-21B.

En. Anas Fouad Bayan

Tapi lepas tu, since En. Azrul Hazri pon decide nak pindah duduk asrama, maka saya terpaksa 'tinggalkan' si Anas, dan move in ngan UPM mate saya ni. Hehehe... So kitorang pon dapat satu lagi bilik ni... 8-10(kot?)...

Tapi, ntah macam mana ntah, kak Zaitun (yg jaga pasal bilik2 kat asrama Restu) tu terlupa nak letak nama saya dalam bilik tu... Lantaran, masa kami datang balik nak letak barang2, tengok2 dah ada makhluk sundabar yang masuk... Tapi takpe...

Dia kasik pulak lagi satu bilik. 8-54! Wallaa weh... Bilik ni mmg bersih tahap cipan. Penghuni sebelum ni mmg pembersih tahap gaban-Z potong 14.32. Mmg syok gak la pasal tak payah buat banyak sangat dalam bab2 mengemas. Tapi... (eh, ada tapi?)... view dia kurang best :( View kami keluar tingkap hanyalah bukit dan hutan belantara. Plus! Kena matahari petang. Panas tu....

TETAPI!!!! Tiba2 dengan kuasa Allaah Subhanahua Ta'aala... kawan kami sorang lagi (Akhmal nama dia) decide nak keluar dari bilik dia di tingkat 10. Kami pon apa laga... amik la kesempatan utk masuk :D Lantaran, jadi la bilik ke-4 saya pulaaak. Dah naik ke tingkat 10... :D Tapi tu la... ni X-bilik bujeng. Tau2 je la tahap ke-'kemasan' bilik bujang. Hehehehe. Sampai naik bersin (dekat 142 kali sorang) saya ngan Azrul. Tapi takpe... sebab bilik ni sangat2 OK! View dia CUN! Memang cun.... nampak USM, nampak KOMTAQ (in the distance), nampak LAUT jugak... Oh... dan nampak asrama pompuan kat depan. HUA HUA HUA! Tapi jgn takut, kami bukan peneropong professional. Jadi para2 penghuni asrama aweks adlaah selamat, insya-Allaah.
Dan ... mmg kira PENTHOUSE la... pasal tingkat paling atashhh :D In all... pueh ati... Syukur Alhamdulillaah.

So... di bilik asrama RESTU M01-10-15A lah tempat last saya dalam siri pe-NOMAD-an saya. Bilik pon dah kemas... dan slow2 kami nak masukkan barang. Setakat ni, dah ada satu barang 'haramz'... yakni TV. :D Lepas ni mmg insya-Allaah nak bawak masuk fridge kecik, rice cooker, cerek kecik dan jugak (saya nye plan)... INDUCTION stove :D

Okes... apa2 pon, kita layan gambarrrr.... Assalaam aleykom WBT :D

My side of the room Azrul's side of the room Television SAMSUNG 14" dengan aerial cap ayam brand :) View yang patot nampak KOMTAQ... tapi sebab jerubu or pollution, tak nampak sangat time ni In the distance, nampak LAUT :D Amik gambo (blur tapi) lepas dah habis mengemas :)

15 comments:

darkios said...

Kemas tu, rajin org2 bujang ni kemas..hehehe...

layout bilik ini mengingatkan pada bilik aku di 2nd Kolej UPM. Yg bezanya aku org bwh, takde la view penthouse.

jg2 bwk brg haram, nnt kena tangkap..hehehehe

Alfian_Troxion said...

hehehe... takpe Farid. kalau kena tangkap, nanti aku post for bail :P

Ni bujang2 berpunya :P dah tak available. hehehehehe. tapi biasa la, awal2 semangat la kemas. harap2 lama2 pon lepas ni semangat sama :D sebab kalau tak, bersin 24 jam la sebab abuk....

konot said...

lawa cadar korang.. PINK!!

Alfian_Troxion said...

aku nye cadar aku pilih based on bini nye sample :P tapi mmg lawa gak le :D Yang roomate aku nye, sebab tu paling murah. tapi dia nye bukan pink aa... purple :D hehehehe.

:: azrul hazri jantan :: said...

mamat mamat...
nampak kemas aje...hehe...mana taknya,dah 89 kali aku+ko bersin mengemaskan bilik si akhmal nie...haha...takpa,takpa..usaha yang berbaloi...aku suka view dari penthouse kita nie...lepas nie toksah pindah-pindah lagi :D

Alfian_Troxion said...

hehehe. ok ok.

weh, lepas ni aku pindah lagi apa. dari rumah lorong 11 ke rumah lintang 1... angkat barang lagiiiii....

terlebih sudah.... :]

Casa Daneea said...

ek eleh... memulo jo kemas, lawo... lamo2.... kambing pun tak sudi nak beranak. hahahahahaaaa..
en. pyan... den gurau jo...

Oyis said...

tu la, aku pon nak komen psl cadar tu... very girlie la hikhik... musti wife2 korg pilih kan ni kan? bagus la, biar teringat slalu org tersayang tu... :P

yaya|azura said...

ensem jugak en. anas tu yer.. hihihihi :P

:: azrul hazri jantan :: said...

iyo la mamat..
ko kena pindah barang lagi ye dok..dari lorong 11 ke lintang 1..takpa takpa,kalau ada kesempatan aku balik tolong angkut guna van mamat khalil :)

cik puan oyis..
haha..girlie macam power puff girl ada juge iye :p ntah la nape saya "ter"pilih cadar color tue,tapi mamat alpyan bini dia yang pilihkan..hoho :D

Alfian_Troxion said...

casa: hehehe. takpo, kami akan buat cantik2 supaya ado kambing masuk. nanti buleh tangkap dan sombolih buat lem chop :P

Oyis: Girlie ka? hehehe. tapi takpe. janji aku ngan azrul masih 100% manly. tapi tu la, aku nengok dalam Martha Stewart, ada Dr tu kata kita semua strat out having girl punya brain (sebab part belakang brain man n woman lain sket). dalam proses growth tu, tostesterone dipam pam ke bahagian otak kat belakang tu... maka jadi lah kami ni laki2. Tp, aku rasa still ada saki baki sifat kewanitaan sket. sebab tu tak kisah cadar pink :P kekeke. analisa... analisa.... :D

yaya: Hua hua hua! Ada awekz dah tu. awek melayu lagi. dia ingat aku tak tau si Anas tu, padahal sebelum masuk bilik tu pon aku dah tau... maka dia tak available lagi wahai Yaya. :(

AHJ: okes okes. aku terima ngan tangan terbuka je mat apa2 pertolongan :)

konot said...

eleh jawa.. ngaku jer la ko ada sifat2 girlie tuhhh.. dah le minat NKOTB!! huahuahauhauhau

MDH said...

Mcm terkejut beruk jer time ambik gambar sendiri.......Nampak hantu ker?

~ayoi~ said...

Tu bukan nampak hantu, dia sendiri jadi hantu lilin

Alfian_Troxion said...

Konot: chaitz... mana ada aku minat NKOTB. Dulu aku 'terpaksa' nengok NKOTB. hehehehe. nak masuk the "In" punya gruop masa kat skolah. hehehe. tapi aku rasa... end up masa tu aku yg terconvert beberapa of the In group kepada metaliica n heavy metal :P

MDH: Tu bukan terkejut beruk. tu Sonyum daaaa... seronot pasal dah abis kemash :)

Ayoi: Hahahaha! Aku dulu2 kala tak silap aku mmg pernah pegang title hantu lilin tu... tapi akhirnya title tu dirampas oleh Dzul Ridzuanuddin :P

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by