Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Watchmen 2009 - Review by jawatroxion


I am keeping my promise from my previous post :D

Watched Watchmen :)

I must firstly say that the fighting scenes were quite good. Fast paced and each bad guy (or good) ends up being beaten up rather dramatically. 

But in all, I found the movie a bit dragging... but dragging at an  above average level la. So that's kinda ok la kot. Sort'a like Lord of The Rings type dragging... you know what I mean? Like... there's not much  UNexpected action happening... and most of the things you can expect to happen... but at the same time, it's not boring :D Ada faham ka? (macam apa aku tulis masa dok chat tadi ngan Mas je? hahahahaha!)

Anywayz... kira ok jugak la kot. But tak la sampai me jumping off my seats! Some parts busan gak. Tapi not much :)

One thing though... there's this Dr. Manhattan character. Mamat ni, he has no clothes on. Why? Because in a sense, he is not hhuman. So, the buns are exposed for a great dael of the movie. And, I don't know... but the "front organ" macam kena blur. Is that cencorship in action? Or mmg the movie macam tu... Ntoh le. 

But I know he's actually wearing a suit... that is made to look like this perfectly toned muscular physique. But nonetheless, it's very detailed, and the buns are clearly buns. I think because he's blue in color from head to toe, so blue buns are not included in the censor list... :P

Okes. Movie was over 2.5 hours... The twist (for me), was kinda expected. Actors? Hehehehe... good ones, but I only recognize one of them (the blue guy). Lain2, tak kenai! I tot grade B actors, but turned out they've acted in high profiles movies before!

Markah? Ntoh le. Macam lazy to give marks. But since I am insisting upon myself... so I gif 6.57/10 :D Ok la tu kot ek?

Syabbas Inspector Sahaab....

6 comments:

Nabil said...

rajin ko layan movie skrg....apsal ko kenal blue guy je? adakah sbb dia bogel? ahahaha.

okeh..cepat review citer lain lak. :D

premelsi tul la ko nih...(ni word verification kat bawah tu) :D

Alfian_Troxion said...

hahaha! Ko pon kuat dok observe word verification ek. sama la kita wahai Nabil Sulaiman Akhlaken Peguam Pumbela kawan allaah Yarham Ismet Ulam Raja...

Mamat Blue tu (Dr Manhattan) tu mmg aku rasa sangat susah utk di tak perasan kan. Satu sebab dia biru. Tu dah kira element of Bayesian Surprise :P Lagi satu sebab dia bogel. Jadi mmg lagi satu element of surprise. Jadi mmg la senang nak dinotice sepanjang movie. Lagi satu, badan dia mmg abis well built. aku ni suka bab2 muscle2 ni. tapi bukan lah dari sudut mamat gay ataupun kaum nabi Lut alaihissalaam :P Aku dok perati gak la camne dia nye abdominal structure (yg tak perfect yg secara langsung menjadikan muscle definition dia lebih mantap. hahahaha!). Lagi satu aku dok tengok, part2 di mana 'suit' dia tu akan ada kekurangan. hehehe. lepas ni, kot2 la ada sequel... buleh aku tengok apa yg suit designer dia akan perbaharui :D

itu lah dia kisah mamat biru bogel.

Dectiga tul lahhh...(word ver. aku punya si Google kasik)

Nabil said...

ooo kiranya mamat biru ni leh la geng sama minah biru si mystique tu ye..tu pun kira bogel gak :D

sungguh untsfr ...unta sifar :D

Alfian_Troxion said...

hmmm. aku rasa amat sesuai. dengan kemampuan Mystique, dan kebolehan amat luar biasa Dr Manhattan, aku rasa anak yg mereka bakal hasilkan akan dapat menggegarkan donia! :o

sumpit said...

teruknya rating ko bg
tak teringin la nak tgk


btw, word verification aku, tualla siouttt. mesti omputih ingat tuala xde maksud eh?

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by