Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Sejadah Berdiri Menunaikan Solat? - (Prayer Mats 'standing' To Perform the Salah?)

A few months ago, people have been reporting sightings of (muslim) prayer mats 'standing-up' as if performing the fardh prayers. As for myself, I had a LIVE HANDS-ON experience, as I saw this happen in my sister Afiza's room!!!


Wallawehh!!! Mmg takajut badak... kalau kita budak2 la tapi. From what I understand about the reports... people were shocked to find out that, upon arrival to their respective musollahs/suraus/mesjids, prayers mats were sorta miraculously 'standing' (similar to the above pics)... as if performing payers to All Mighty Allaah. And to add more 'excitement' to the situation, the mats were 'praying' in jemaah (congregation). 

When first seeing the video on youtube (if I remember correctly la...), it seemed quite odd that people were at awe seeing these so called standing mats. It could've been easily done by budak2 nakal who wanted to play a prank on the penduduk2 kampung/taman. If you wanna add the supernatural into the whole thing... ok laa... Jins could've also done this... for they are known to be mischevious :) But in all, it's no sign for any particular thing... like the end of days (i don't think this is one of the sign... tanda2 lain banyak lagik ye dok?)... Anywayz... as for the case I mentioned above, were I had a LIVE HANDS ON experience.... I will explain :D
  1. LIVE: It happend right in front of my very eyes. From when the sejadah was flat until it finally 'stood'!!
  2. HANDS ON: It was my hand (with the will of God, of course) that took the sejadah (mat) from its hanging place, and accidentally threw it on the carpet... you see, I had to attend to another piece of cloth that also fell down when I was pulling the mat from its hanging place. When I looked back at the mat, there it was... 'standing'... :D 
So, as you can see... this happened totally by accident. Furthermore, if some still insist that it's a 'live' mat, the direction was wrong... it was not even facing the qiblah... Wrong direction... so prayers tak berapa nak valid :) Anywayz, InsyaAllaah... all those reports were hoaxes and pranks :D If it could happen by accident like this, it won't be too hard to orchestrate a whole bunch of 'standing' sajadahs right? :)

But it was still kind'a interesting aye? Sejadah berdiri depan mata... Kalau dia tetiba buat movement solat... haaa.. tu baru felikzz.... then I will call some ustaz or ualamak to come and halau de jin who're orchestrating the whole thing... hehehe. Oraits.... Salaaam aleykom :D

6 comments:

Mr Azwad said...

Mengarut je cerita2 sebegini.

Tak perlu mukjizat lagi dah untuk tahu Allah Maha Berkuasa yang kita patut sembah.

Ntahapahapa!

Amy said...

Ingat ke mmg you tengok live dari mula sampai dia berdiri.. rupanya terlepas dari tangan. Betul, banyak lagi tanda2 kebesaran Allah. When I read yg mula2 dulu I pun rasa macam percaya..tapi lama2 bila kuar citer yg berjemaah tu aku dah rasa musykil dah..

yaya|azura said...

hebatnye alpiannnnnnnn... hihihihih. Tapi pernah tak masa duduk kat asrama dulu korang encountered benda2 yang agak mistik? macam aku dulu, memang aku nampak jelas awan membentuk kalimah Allah di langit malam kemudian perlahan-lahan bertukar menjadi imej orang bersujud. Tak lama lepas tu gempar muka surat kosong kat ALQuran yang lama-lama, lepas tu dengan helaian2 rambut di antara muka surat ALQuran. Tapi itu semua cerita lama sewaktu duduk di asrama .... :)

Alfian_Troxion said...

Azwad: mmg betui. hehehe. mmg mengarut kpd orang2 yg percaya pranks2 macam ni. tapi tu la, kadang2 many people are ignorant... tapi takpe. lama2 mereka akan fahaam :D insyaAllaah

Amy: Mmg tengok dari awal apa Amy. tapi eksiden je la... end up terjadik sejadah berdiri... :P

Yaya: Kat langit tu tak nampak la pulak. yg ada pon, nampak orang letak telur n kain kuning kat tangga asrama (guna2 la kot?)... tapi wife aku (masa ketika dia awekz aku) pernah nampak2 la. as a matter of fact, seluruh penghuni bilik dia experience benda2 ala supernatural masa dok kat blok lapan. maybe jin2 tak nakkeluar dari bilik yg dia orang duduk tu kot :) ....

btw... JIN mmg ujud (ada dalam Quran). yg takde dalam Quran = hantu :D ... jadik yg tak nampak tak nampak ni, most prob Jin la punya angkaraaaa... :D tapi sejadah berdiri ni, aku rasa jin-menosia.... saja mau buat2 cerita al prank

sumpit said...

hahahahaha, lawak la ko nih!

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by