Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

This car is beautiful - Kia Forte (Naza Forte)

I just want to say that this car is beautiful :) The new (or not so new) Kia Forte... but when sold in Malaysia, it becomes NAZA Forte. Hmmm... I don't know why, but when the name changes to NAZA, I sorta get a bit disappointed... and also if any of the manufacturing and assembly is happening here in Malaysia... I don't think the end product will be of the same quality as if it were done in Korea, or even other countries e.g. Taiwan, US, Australia, Japang (ada ke kat sana?) etc. Look @ NISSAN... some of the cars I hear came out really2 bad due to local assembly... Tapi takpe... nak buek camno ye dok?

Anywayz... The car's design, as I heard was done by an ex-AUDI designer. So it figures, why the car looks so so nice. It's also big. Bigger than a (NISSAN) Silphy I think? Once I went to a place that had both cars on display. After getting out of the Silphy, I went into the Forte. Walaweh... it seemed more spacious! And at a very2 cheaper price. Silphy was almost RM115,000... but the Forte was like... RM82,000? But of course, people will say NISSAN is Japan, and KIA is Korean... so go figure! But I dunno, sometimes I think Japanese cars are crazily overpriced here in Malaysia :( Anywayz, maybe KIA has been learning from it's past mistakes? (e.g. the unmemorable KIA Spectra?)... and now dia orang nak kasik kereta yg lagik ok kot? Ntoh. Only time will tell. But in all, I like the look of this car. And quite a few reviews are quite positive regarding the Forte :)

Harap2 in Malaysia, NAZA will do a good work with distributing the car... and oso after sales service pon harap2 can setanding that of HONDA (can't say much about NISSAN, pasal takde rasa apa2 spesel pun for my Sentra)... Annywayz.... Tq for reading iya. Assalaam aleykom!






9 comments:

Sadry said...

Jawa, kat malaysia the cheapest engine 1.6 but ada option 2.0. Kat sini masa spring hari tu kami sewa kia forte engine 2.4 memang best keta tu and design wise cantik drive dekat highway memang tak terasa speeding hehehe. Kat sini hyundai dan kia dah jadi best seller dah in term of sale sebab dah reliable la kot.

Alfian_Troxion said...

tu la. aku dok tengok YouTube... depa dok cerita 2.0 ngan 2.4. Aku dok pelik, pasal kita kat sini dok cakap 1.6 dan 2.0 saja. tapi walau apapon, mmg cantik ini kereta kan? hang naik oto ka stick shift ka Sadros? apakah komen anda mengenai fuel consumption dan tahap kebisingan/kediaman di dalam cockpit kereta? :D Dan, adakah anda rasa kereta ini akan buleh tahan lama macam set2 Honda Civic yg model sekitar 95-97 tu? arigato :D

arin said...

mmg cantik and sleek.aku tengok kat pameran keta kat shopping complex tuh hari.tapi bak kata ko, the name NAZA ada a bit tak tau nak cakap apa di situ. :)

yaya|azura said...

Kamon la alpian .. it doesnt matter with the name Naza or Kia as long as it's the same car manufactured with the same spec and quality. :) Design Forte memang cantek... ko angkat la satu .. aku leh test drive. wahahaha.

Mr Azwad said...

It's still a KIA anyhow. The name change is for getting the tax exemption for CKD cars.

If it maintains a KIA, it will not sell at that price.

Its a good B segment car on par with Vios, City, Latio and Mazda 2.

Koreans, much like their soccer team and electrical products are always improving.

But I still hate LG and Samsung:D

Alfian_Troxion said...

Yaya: Kia mmg Kia. Meaning parts etc. datang dari Kia :) Tapi assembly done in Malaysia. Tu je. hehehe. Based on Honda n Nissan, quality tak sebaik the oriiginal. hehehe. tapi takpe. mari ktia sama2 tambah keyakinan :D

Azwad: Dulu I was very2 keen on Korean namely Samsung (and also kadang2 LG). But lately ni tak tau pe pasal dah kurang sket kepercayaan. Maybe pasal ramai orang dok kata the TVs etc tak tahan as long as Japanese brands kot?

Sadry said...

Jawa, aku naik hari tu auto yang boleh shift up and down gear dia walaupun auto (1.6 tak tau ada ke dak feature ni). Cabin wise besaq dan senyap. Fuel wise economical half tank boleh pegi balik dari kent ke columbus (5 hours) tapi tak tau la kan kat sini pakai gallon. Dia economical sebab ada mileage sensing kalau hang drive constant speed, dia tukaq ke eco mode kalau hang step on gas abruptly, automatically dia tukaq ke power mode.

Aku pernah drive KIA spectra 2010 gak nak pegi Pittsburgh so KIA spectra economical sket dari KIA forte ni cuma KIA forte ni cantik dan target untuk orang muda, KIA spectra for old people.

Reliability wise kalau based pada forum depa cakap the new model of KIA dan Hyundai dah reliable the engine can go up to more than 250,000 mileage. Of course people still trust on Honda and Toyota for proven engine. Toyota corolla 2000 still resell value tinggi kat sini walaupon body dah reput sana sini.

Awat hang nak beli ka jawa?

Alfian_Troxion said...

buleh tahan gak minyak dia... 5 hours drive half tank... Hmmm... kalau full tank dia, hang bajet2 berapa RM sad? (1.80 liter per)

Anywayz, aku tak la mau beli (lagi :P). Tapi berkenan aku tengok. hehehe. Kalau aku kaya raya hantu buaya, maka aku beli la. Tapi aku hanya tutor yg tak naik2 pangkat lagik jadik lecturer :P tapi takpa... mmg tengah consider pon, pasal sentra aku ni, masa aku beli... aku tak la tau sangat what to look for in a car. Laa ni dah tua tua sikit ni, baru faham apa nak cari dalam kereta :D so, maybe la kot... akan di angkut kalau takde aral melintang. but not now la.. pasal nak kasik siap Pemelihara Hantu Dogol PhD aku ni dulu :D anywayz... tq for de comment :D Salaaam

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by