Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Kalah tapi menang :) Tahniah MALAYSIA!!!

Although I didn't catch the match between Indonesia vs. Malaysia @ the Bung Karno stadium... I got the good news from my lab mate. She told me that Malaysia won 4-2. I was like!!! WALAWEH!!!! How come we can kitai the Indo. team on their home soil sampai 4 bijik!!! Tera gila!

But then, after I googled myself, tengok2 4-2 on aggregates ghupanya. Hahaha! Tapi takpe. Tak kisah la. We scored one goal, and overall we won, which is refreshing news for my ears. It's like we're Bayern vs. Man U. Bayern lost the second leg, but turned out victorious for the whole fight :D Hehehehe. Anywayz, dah lama tak dengar berita konsisten pasal bola sepak Malaysia ni ye dok :D So now... Alhamdulillaah... berjaya gak bawak balik piala berjenama kereta Jepun ni. 

Rajagobal however says that, Malaysia will not be resting on her laurels despite the win. I say... very well said Mr Raja! Keep up the good work. And keep sharpening that new mentality while it's still fresh!!! Lepas ni, menang Piala Asia pulak, then qualify World Cup, Ameeen :D

Anywayz, harap2 lepas ni takde la sapa2 dapat Datuk-ship pasal menang cup ni. Kang tarus jadik mcm kisah Piala Thomas kita dulu ye dok. Altho they didn't get datuk, I think they were 'spoiled' due to the lots and lots of other goodies :) hehehe... (ini hanya spekulasi, dan bukan lah kisah sebenar)

Anywayz.... Kudos Malaysia!!!! 4-2 is a very sweet lookin' scoreline :) Eh, itu Julia Perez ada jadi ka pakai itu baju 'laser'



6 comments:

landen said...

weh jawa...asal x nengok?
rugi la :)

Alfian_Troxion said...

aku skg umpama katak gargasi bawah tempurung.. pasal dok kat lab buat phd. benda2 lain dah kurang minat mau buat skg :P hehehehe. jadi tu pasal x tengok. lagipon gue takdak TV.

tapi kalau aku lepak umah RR malam tadi, insyaAllaah dapat nengok....

tapi takpa... nanti lepas dah habis PhD ni aku tak jadik katak lagik. tempurong pon aku kasik buang. hehehehe. tapi tak best dah la pasal aku lepas ni hanya buleh bernafas di atas darat. kalau masa jadi katak leh nafas dalam air sekali. hehehehehe

sumpit said...

hahahahaha, aku pon confused, apsal la nama suzuki. But then again, bukan aku ikot sgt bola pon.

Kenapa dgn bayern, diorg kuat ke? Aku tak nampak org sini sokong bayern pon.

Alfian_Troxion said...

kau duduk dekat ngan munich tak? bayern munchen fussbal bund...

sumpit said...

alaaa... sah2 la tak. aku dok kampung je, tp dlm negeri yg sama la.
weh, aku ada brg nak pas kat ko, dah berkurun simpan dgn alem. Camne nak pas kat ko ni?

Alfian_Troxion said...

Barang? nanti aku email kau :)

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by