Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Why is there no price list at the Malaysian Segway website?

Saja saja takde kerja (walhal ada kerja belambak), I went Googling about the Segway in Malaysia. For those who don't know, Segway ni ialah that very cool two wheeled thinggy (altho yg lebih 2 wheels pon ada), yang nampak macam almost impossible to balance. But due to whatever technology they have, the balancing is quite effortless. You move forward by leaning ure body to the front. The more you lean, the faster the Segway goes. Nak break kalu... just start going back to a straight body position... Pusing2 pun senang, just like turning a bicycle handle... only easier! Anywayz...

I looked for the Malaysian Segway website... found it at http://www.segway.my. Saja la nak tengok berapa price utk this very2 fun and cool thing. I was told in Langkawi that it cost quite a lot... tapi since dah lupa, pegi la cariii.... Tengok2, kat website dia tak pulak tulis harga. Kat website kereta pon ada harga bai!!! Where is the price of the Segway dekat the Malaysia website?


Tiada harga...




I tot this was like standard... so carik la website Segway negara lain. Went to New Zealand's Segway website. Watakungchi! Ada harga pulak... 


Ada harga... MAHAI!!!




Hmmm.. Maybe they don't wanna show the price first. Just kasik tengok apa feature2 best Segway... then those who have been brainwashed will be reeled in to buy one (or two, or three...), regardless of the price tag. Agaknya la. Ini hanya teori zarah jirim. Ok. Itu saja. Tq for reading. Hahahaha! I must say this is a rather useless post... But a post nonetheless. Assalaam aleykom.  

5 comments:

Sadry said...

Caya la Jawa, aku ingat aku sorang ja yang dok tergilakan segway ni hahhaa. Tapi mahainya aku rasa kalau beli pon dah boleh beli satu used car, model i2 yang dah orang pakai saja dah 5299 USD boleh beli honda civic year 2003 dah. But aku dah beralih ke electric scooter hahaha yg ni http://www.amazon.com/Currie-Technologies-EZ-500-GR-Electric-Scooter/dp/B0017K10YC/ref=pd_sim_sg_8
tengok ada anak kawan aku pakai laju gak boleh bawak pi keja hahaha.

sumpit said...

ko ada baca tak camne founder segway ni mati, tragis weh. freaky pon ye gak...

Alfian_Troxion said...

Sad: Aku suka ini Segway... cuma betui mcm hang cakap. mahai nak mampush. utk orang2 kaya raya yg ada duit lebih utk benda main2 buleh la... electric scooter? way to go green man!!!

ET: Aku rasa tu bukan founder... tapi owner... :) Yeah... fell of a cliff... very de sad one :(

sumpit said...

ye meh?
aku google jap td, ada article kata founder... takpela, tak penting pon...

Anonymous said...

sekarang ni dah ada buatan china...https://www.facebook.com/barang.borong.7#!/photo.php?fbid=1403493456533472&set=a.1379042515645233.1073741826.100006184928250&type=1&theater

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by