Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Olympus Shockproof and Waterproof - Mau beli :)

Assalaam aleykom WBT and Salam Sejahtera

Waaa... When I saw the commercial on TV, I said to myself... "Now... I can take pictures of fishes under the seas with this camera"

Lepas tu pulak, datang katalog Sen Heng, saying that the camera is going for RM1199 (Or was it RM1119...forget). I think it is a good deal :)

So, that night, I and my beautiful (Alhamdulillaah) wife, went to Carrefour, just to take a look at their price (since kitorang lagik familiar ngan Carrefour, and we already know how much Seng Heng is selling it for). Sampai2, je, after going through other tempting isles (namely cookware, Farhanah's kiddy DVD section and also barang2 rumah), we went to the nearest Digital Camera booth lah. We managed to get one of the 'tukang-jaga', and had a look at the camera.




Mula-mula, we were showed this one... I think....


(Taken from here)

But the color wasn't orange lah. We were shown a black one. We were a bit disappointed by the look and feel, because it seemed ... 'chikai' a bit (meaning cheap). But still, it had 1.5 meters shock proof, and could go 10meters under water (if I remember correctly). Hmmmm. Menarik jugak. Buleh amik gambo ikan ni. Hehehehehe (Always thinking about the fishies). This one was RM1199.

But after that, another, more senior, and seemingly more knowledgeable 'tukang-jaga-kedai' came to us, and showed the more expensive version.


(taken from here)

RM1599 harga dia. Hmmmmm. I think it was this one. But from the olympus website, the specs don't say how deep the camera can go underwater. The first one I mentioned kat atas tu, I think betul la... 10 meters. But this one, the sticker at Carrefour stated like... 33 feet... Japs... 10 meters la tu. Hahahahaha!!! Ampes. Macam sama je specs dia. Mengkaburi mata pembeli dengan unit-unit metric dan americanos!!! Tapi takpe...

Anyway... we're still considering which one to buy. Might need to take another look, sebab first time tengok pun kitorang lebih kurang scan through saja. Now that we know there are different models... and that 33 feet is actually 10-meters (hehehe), we can insya-Allaah make a more sensible and intelligent decision.

But the concept is still neat. Shockproof and Underwater ready :) Two features I would really like for my digital camera :) Not that I am looking forward to capturing pictures of women in their swim wear at swimming pools >:) But considering that I am quite clumsy at times, and also due to the fact that I might be going fishing in a few months time... this camera would fit my bill really well.

My first digital camera btw, was a Panasonic Lumix... Cost me RM1.6k if I remember correctly. But that one, the zoom already rosak! Now the camera is ZOOMING without me asking it to! Maybe skru atau something kat dalam dah ter-patah... not that I dropped it or anything. It simply rosak-ed all of a sudden. Baruu nak amik gambar main snuker dengan John Labu....

Anywayz.... Itu lah cerita saya pada kali ini. Cerita pasal nak beli digital kamera. One reason though kenapa tak beli2 lagi... is sebab takdak duit! kekeke. Bila la UPM ni nak kasik DS45. Ish... polisi oh polisi UPM. Tapi takpe. Kang marah pulak sesetengah pihak bila cerita pasal polisi2 hampeh ni. Hehehehe. Annnywayz....

Mari kita ramai2 beli kemra yang sama ndak? Kot2 dapat diskaun dari Olympus?

PS:- If anyone has any handy tips on how to select a good digital camera, I would be more than happy to listen... or read or course :)

8 comments:

dLyn aZmi said...

hang nak gi memancing kaaa nak gi menyelam haha next time pegi kasi angkat ikan pari sekor.. hantaq kat aku wat masak asam pedas

Alfian said...

Ikan pari takyah mancing kat laut (separa) dalam. Pakai rod panjang jenis Surfcast dah buleh dah. hehehehe. tapi kena beli rod dulu la :P

TApi kalau setakat pari kekecik tu insya-Allaah buleh dapaaat menggunakan rig yang dah sedia ada :)

dLyn aZmi said...

fuyooo.. look who's talking hehe bagus.. ni la yg kite cari.. tahu di dlm serba serbi ekeke

Sazly Salfarina said...

Tu diaaa... hang tangkap ikan pari jaga2, jgn jadi mcm si steve irwin. Kai potong dulu ekoq diaaa

Sadry said...

aiseh jawa hang duduk nibong tebal ka awat tak habaq dah la dekat dengan parit buntaq so dekat la dengan rumah aku dekat kampung. Lain kali mai umah noooo.

Alfian said...

Lyn: Hehehehe :P Serba serbi la plak ye. Macam omnivor, dalam bahasa lama dipanggil Maserba. (Makan Serba Serbi)... tapi takpe. Jgn serbia dan motenegro dah :)

Sazly: Aku tak gemok sangat ikan pari. Tapi kalu dapat kalu, Alhamdulillaaah. Buleh buat bakar + makan ngan ayor asam ye dok. Kalau kekecik takpe, tak mati kot kena sengat. Jangan kena kat jantung macam Steveie udah. kesian dia ek. Aku ingat mati kena baham boya... nengok2 ikan pari yg takde kaitan ngan nama gelaran dia... btw, dia mati masa aku kat Sydney. Masa tu aku pon tatau dia mati...

Sadros: hehehehe. Aku ingat hang dah tau. okes, nanti aku singgah pi. kat mana la ghumah hang? Tatau aku. kasik sini alamat

Sadry said...

hah rumah aku kena lalu jalan serdang bandar bahru straight saja, dalam 15 minit macam tu. Hah berpeluang la hang tengok serdang kedah bukan serdang selangor naaa.

Alfian said...

Lorr... sat. kat ronabout Bandaq Baghu yang ada derian tu... teruuus pi ke arah tol B Baru tu ke? Aku selalu lalu situ kalau itu macaaam.

takpa.. nanti hang ada kat area sini, tepon aku di 0133461078 :) Atau 0192080360 :D hehehehe. Aku nak pi umah hang... nanti buleh keluaq sekali ngan Mat John panjang. kekekeke

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by