Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Penang Bridge - Jam ke Tidak?

Saya tak tahu tentang tuan2 dan puan2 dan cik2 sekalian. Tapi saya ni orang yg tak berapa suka tersangkut dalam traffic jam :( Ye la... nak jalan tersangkut2, kena main clutch selalu (saya bawak Kelisa manual 1.0), dan kadang2, ada je makhluk durjana yang suka2 nak tukar2 lane. :P Kalau buleh, memang nak elaaak je jam tu... Tapi tu la... macam mana nak tau jam ke idok? Dah le saya kena lalu jematan Pulau Pinang :( Bagimana? Bagiamana???

Haaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Bagimana? Alhamduillaaah, dengan teknologi web-cam dan cc-tv zaman2 sekarang ni, saya buleh tengok dah dari opis, sama ada jam atau tak jematan PP tu. Kalau nak check, saya akan pergi ke:

http://www.penangbridge.com.my/bridgecam.php.

Kat situ saya buleh nengok sama ada jembatan kesayangan saya ni jam ke idok :) For my case, saya akan tengok CAM06, sebab itulah camera yang menunjukkan entrance ke jembatan dari arah pulau ni ha.

Contoh gambar: (saya tak tengok live-video, pasal Internet USM ni tak stable sangat)


Chaitz... barruuu ingat nak balik. Tapi nengok2 jam la pulak jembatan. Takpe, solat maghrib dulu la kot. Eh! Bilal dah abis bang. Okes, saya pergi dulu.

So kalau la tuan2 n puan2 n cik2 berada di Penang ni, dan nak check keadaan jembatan... maka buleh la ke:

http://www.penangbridge.com.my/bridgecam.php. :)

Okes...

Assalaam aleykom WBT

11 comments:

dLyn aZmi said...

haaa alpyan kus kus..
ape kate hang wat video analysis utk jambatan kesayangan ko tu hihiihhihi.. sj jek nak menambahkan kekonpiusan hang setelah tekad utk membuat analisis bola sepak :P

Alfian_Troxion said...

insya-Allaah whai Dlyn Azmi aka Naza Adlyn :) Hehehehe. Nanti aku kasik student final year buat salah satu komponen dia... lepas tu aku jual sistem ni kat penangbridge sdn bhd. last2 dia orang kasik aku RM14 jota :) Aku buleh beli sebijik bot dan g mancing setiap hari Khamis dan Rabu :D hehehehehe.

EyesOfNabil said...

bawah penang bridge tu ada ikan ape eh?

Alfian_Troxion said...

Ada ikan Senangin tak silap aku :) ada orang pernah dapat :) hehehehe.

:: azrul hazri jantan :: said...

nak elak jam naik aa air asia mamat.. nibong tebal-bayan lepas..hoho..

kalau buat video analysis pasal hantu kat penang bridge orait gak..pasal ramai gak orang kata ramai yang bunuh diri terjun masuk laut dari jembatan..waktu malam banyak hantu yang berkeliaran kat jembatan tue,hantu nie mancing waktu malam kot?..hehe..

menarakl said...

Alfian...Kelisa tu mesti konfius...apa ke hal nya aku stuck kat Penang Bridge. Way to go Alfian...kaki tu kena service setiap minggu la. Napa nya beli kereta manual...hahaha...(ketawa ala ala nak menangis punya style tau)...
-kak Su-

dLyn aZmi said...

ha'ah.. hang dpt rm14 jota senang2 bley breach kontrak kan.. bley pecah kontrak utk aku skali... waaa aku sedey giler ari ni.. otak disfunction.. x bley nak pk psl games.. pastu aku terlepas kete Audi A4 kat auction.. DARN... there were only 2 bidders... aku dan mamat itu.. and I lost!!!!!!!!!!!!!!!! sukarnye aku time hakikat itu... mamat tu bid lebih dr aku nye harga ceiling.. i couldn't afford to go beyond that.. ooooooo aku keciwa... huhuhuhu

Alfian_Troxion said...

Kak Su: Hehehehe. Tak kisah pon sebenarnya naik manual ni. Belajar memandu secara 'banyak kerja' kembali :) Tapi Kelisa tu, memang Alhamdulillaaah. Best sangat2 :) Tuan punya dia yang lama jaga mmg cantek. kekekekekeke.... Kak Su, hari tu saya buat ValveClean, cuci injap Kelisa tu. Minyak itam pon saya bantai letak semi sintetik. Hua hua hua! Harap2 takde masalah la :D

Dlyn: Ko ni dah main bid2 kereta la pulaaaaak. Macam orang kaya jotawan SkyBiz. Hehehehehe... takpe takpe. Ko gi carik n bid keter lain pulak. Berapa ringgo mamat tu menang by?

Alfian_Troxion said...

Azrul Hazri Jantan: Detect hantu? Jadik macam seekers la pulak. Hehehe. TApi takpe, nanti dah terel aku dalam bab image, akan aku masuk bab video tak lama lagi. Lepas tu kita carik hantu memancing sama sama. Ntah2 ke Pak Abu Garcia pon layan mancing kat bawah jematan... Jematan Pulau PInang aa tapi, bukan Sg Kerian :P

dLyn aZmi said...

aku dah bid sampai 4.7k.. mamat tu gi sampai 4.9k.. xkan aku nak gi smpi 5.1k kot huhu xpe.. mari kite usha Rover plak wakakakakaka pastu hang bley anta emel marah aku lagi.. :D

Alfian_Troxion said...

Rover oh Rover :) Keter yg lawa n sturdy.... ni apa aku nampak dari luaran je la :D

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by