Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Azam tahun 2008!!!

Tadi saya dok belek2 kat desktop saya ni. Tengok tak ada apa on the desktop, saya pon masuk pulak dalam C drive. Lepas tu dari C pergi ke D drive. Maklumla... kalau dah ada kerja (proposal final PhD), mmg ada je kerja lain yang ndak dibuat ye dok :)

Anywayz... dok masuk2 dalam kopmuter, terjumpa itu dan ini... saya terjumpa 2 hasil kerja tangan saya yang saya rasa mmg kalau saya nak cuba buat balik... memang dah tak buleh. Kalau buleh pon, kena amik masa 34 bulan nek belajar balik :)

Pada masa yang sama, rasa macam takjub pon ada jugak. Sebab nampak macam o.k. jugak kerja tu. Cuma sedih pon ada pasal tak maintainkan skill tu, sampai akhior-nye, lupa... dan silap hari bulan, mmg buleh hilang dalam memori :(

Tapi tu la... saya lepas dok terpikir2 pasal 2 hasil kerja saya tu... mmg terasa yang banyak skill2 yg saya ada (tak kira la basic atau advanced), mmg macam dah karat. Kalau tuan2 dan puan2 nak tau, cakap BM secara formal pon dah karat! Haha!!! Cakap omputeh pon dah macam omputong... mmg dah lari sana sini grammar.

Anywayz... saya rasa lepas ni nak cuba dapatkan balik salah satu skill yang saya rasa saya dah hilang. Tapi tak sure lagi apa dia. Skill main bola? Skill volleyball? Skill melukis? (Tak pernah ada pon... Doodle2 ada la.. plus kasik rosak Mat Nabil nye sketch masa kat meeting jabatan dulu (Sorry mat Nabilll!!!!)). Skill bercakap? Hmmmm....

Skill bercakap ENGLISH!!! Kot2 yang ni saya buleh dapatkan balik. Sebab apa, hari2 saya bercakap. Kalau tak bercakap... macam mana? Nak makan kena cakap kat orang tu kita nak makan... Nak pergi toilet kena cakap kat lab mates, pasal kalau SV tanya, apa dia orang nak jawab? Nak balik, kena tau cakap gak, pasal nak kasik salaam kat bebudak lab yang muslim!!!

Keliling saya ni memang penuh ngan orang2 yg tak gheti cakap BM! Member Arab ada 3 dalam lab ni, Bangldesh sorang dan Iran sorang. Supervisor saya India, tapi dia terel cakap BM. But still... communicate dalam BI.

Okes. Ini la kot azam baru tahun 2008. Masa Januari takde azam, so belatedkan ke Jun la.

OBIWANJAWAKEBI!!! - masa ni Star Wars episod 1 baru keluar...
SINKI 3D - projek akhir kelas 3d studio max kat Monash

10 comments:

m2rs said...

Aku suka la sinki tu, nice....!

Haaa, bagus idea tuh, nak brush up on ur english. Once masuk post grad ni mmg ada peluang tu, no matter buat kat mana coz mmg communicate dgn sv pun in english, with our post grad friends pun in english, so the opportunity is always there, it's just that we are willing to do so or not.

Well then, good luck with the proposal refinement and upgrading your skill! :)

Alfian_Troxion said...

Thank you Mizz Mrs Masrina :) Insya-Allaah I will try to brush up my Anglaish... and hopefully after this, my tounge will become softer when communicating in the language :)

Lepas dah terel English, nanti aku nak cakap Perancis pulak :) ok dok?

EyesOfNabil said...

Ko brush up la balik 3D tu weii...rugi woo...best tu main ray tracing ^_^ PC zaman tu tak power bole buat...pc zaman skrg mesti cuma makan satu trip ke jamban je.

Alfian_Troxion said...

Hahahaha!!! Betul tu Mat Nabil. Dulu aku buat ni pakai AMD Athlon 900Mhz, RAM512 (kot?). Tahun 2003/4 (tak ingat tahun). Tapi aku rasa still beberapa trip ke jamban. Sebab hard code ray tracing tu. hahahaha! Padahal buleh buat pakai reflection (ke apa ntah nama dia) texture....

tapi takpe... mari kita brush up sama2. Nanti leh buat gambar Bab 3D :D kekekek. Lepas tu kita kasik kat Lyn jadik kenang kenangan... kueng kueng kueng... jgn mare Lyn.. .gurau2 ajaaaaa :P

yaya|azura said...

ehhh.. i remember that star wars .. dulu ko pernah email kat aku sebagai kenang-kenangan sblom aku pegi bercoti ke luar negara. hahahaha... how sweet.. ahaks! :P

Alfian_Troxion said...

:D yeouss... ingat lagi kau ye Yaya :D hehehehe.... weh, dulu ko g US asal tak beli aku souvenir. nangis tak berlagu aku...

yaya|azura said...

aku pon xtau kenape ... hahahaha. jom pegi lagi nak tak? :P tapi sebenarnya aku rasa aku lagi kurus masa dulu berbanding skrg ni lah... camne tuh?

Jawa Troxion 2 said...

Jom pegi lagi la pulak. dulu yg pergi tu kau sorang aje. hua hua hua :P weh... rasa2 macam sekarang je lagik kurus? ke dalam memori aku ni gambar tahun 1975?

yaya|azura said...

1975 aku blom lahir lagi daaaa... memori daun ketum la tu kot.. hahahaha...

Alfian_Troxion said...

hahahaha! saje je letak 1975. Biasa la... past life bak kata komik2 kung cina mah weng seng dan sun ji hai

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by