Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Moved from 9th Floor to 8th Floor

Assalaam aleykom WBT :)

Yesterday, marked another era in my asrama days as an orang tua :)
Moved from the 9th floor to the 8th floor. Tapi move pon bukan la sebab apa...
no problems with my Jordanian roomate. Dia mmg baik dan ok :D Tade masalah. Cuma sebab my UPM colleague sorang ni dah start duduk asrama gaks. And oso like me, buat PhD. And oso like me, kaki pancing sekali sekala. Hehehehe. So rasa, maybe lagik ok kalau dok ngan dia, plus nanti senang nak share masalah2 research dan gak idea2 bernas pasal pancingan ikan. So, bye2 tingkat 9, and ello tingkat 8 :)

Anywayz...

The room that the both of us got is quite ok :) Really2 ok as not much effort was needed to clean it! Masuk2 dah cukup bersih. Plus, keadaan almari, katil dan jugak lain2 was in good (if not excellent) condition. So, since tak banyak benda nak kena buat, we got settled in quite fast :)

Nanti later2 insya-Allaah, I will post some pics of our room. Now keadaan bilik kira lagi ok compared to tingkat 9. Cuz my roomate ada bawak karpet dari rumah lama dia. More homely la so to speak :) Nanti lepas ni nak bubuh ikan dalam akuarium, plus nak bawak masuk benda2 haraaam!!! (cth: fridge dan gak rice cooker) hehehehe... so lagi macam kat ghumah...


okes... mari sambung belajar...

Selamaaaat!!!

10 comments:

m2rs said...

Sapa yg join tu, Azrul ka? Khalid ke mana lak?

Alfian_Troxion said...

aku tak mention nama dia la plak rupanya. tui tui tui... Azrul Hazri Jantan... ko leh g nengok dia dah update kat blog dia http://azrulhazri.blogspot.com

:D

weh, sapa Khalid da? Khalil daaa...

dLyn aZmi said...

hahahaha aku baca dh blog azrul tuh... tp diye x mention lak nama hang as roomie diye kui kui...
waaa ni dok satu bilik bley percaye ke stadi? macam borak je lebey nanti hahahaah

anyway.. aku br nk tanya perkembangan brg2 haram yg ko nk bwk masuk tu.. ape cite daa?

yaya|azura said...

wahai alpian troxion.. sudikah dikau menjadi rummate ku di bulan hadapan?? wahahahaha... weii.. macam best ajer duk asrama bilamana usia sudah menjangkau 30-an.. mesti terase seperti muda remaje .. kan alpian kan? :P

Alfian_Troxion said...

LyN: Barang2 tu lom settle lagik. tunggu aku balik dari sabak bernam baru la aku ngan azrul settle kan insya-Allaah.

Yaya: Uit... mana leh jadik roomate. hahahaha. anywayz... takde la rasa muda rmaja pon. rasa lagik tua ada laaa pasal ada time2 tu aku dok tensen tengak gelagat bebudak awal remaja. hahahahaha!

:: azrul hazri jantan :: said...

hoho mamat..
pasal bebarang tue jangan risau,kita kayuh pelan pelan,insya allah satu hari nanti bilik kita jadi macam kedai elektrik.. macam macam ada.. hahaha :D

dLyn aZmi said...

jd mcm kedai letrik xpe.. jgn BUKAK kedai letrik dh.. mamat alpyan bkn bley caye... kang dlm pala nmpk $$$$ jek hahah

yaya|azura said...

alpyan algojo... kalo ko bukak kedai letrik, aku nak order hairdryer berkuasa tinggi dua blas kotak. aku nak bukak salon rambut... hahahahaha.

EyesOfNabil said...

study...jgn tak study ^_^

Alfian_Troxion said...

AHJ: Takpe mate... aku pon slow2 :) Ni lagi semalam je kat sabak ni. lepas tu balik Penang kot? tak pon balik Bangi. Hmmm... tak sure lagik ni...

DLyn: hua hua hua!!! $$$ mesti diingat... tapi tak selalu. Ingat bila perlu. Tapi bagus gak kalau dah takyah ingat dah pasal $$$... tapi time tu hanyalah bila aku cakap Financial Independance. kekekek :P

Yaya: Aiyaa... mana aku mau bukak kedai letrek. Nak beli barang leterk pon pikir 2-3 kali :P heheheh. kalau mau hairdryer? Buleh buleh.... aku beli kat Kafrefour... lepas tu aku jual kat kau markup? Buleh ka :P

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by