Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Kursus Flash 8 di Institut Perakaunan Negara

Assalaam aleykom WBT dan Salaam Sejahtera

Since sekarang ni saya tengah ambik 'cuti' dari PhD saya, maka saya pun sempat lah 'singgah' sebentar di Institut Perakaunan Negara (IPN) utk memberi sedikit 'konsultasi'. Saya rasa dolu2 kala saya pernah cerita kot pasal IPN ni... maybe dalam blog lama, atau dalam blog ini jugak, tapi pada post2 yang terawal (tak ingat).

Anywayz, tempat dia di Sabak Bernam. Mmg fokus sebagai training centre... yang menawarkan kemudahan akomodasi ala2 hotel 3 star, court2 utk permainan seperti bola tampar, kafe atau kantin (yg kekadang sodap kekadang tak sodap :P), dan jugak internet kat dalam bilik :D

Saya berpeluang 'menjenguk' peserta2 kursus Flash 8 di sana, dan sempat jugak amik gambo2 mereka :) Ramai antara dia orang ni mmg tak pernah belajar Flash, so dia orang pon apply utk kursus ni atas dasar minat dan ingin cuba. Ada yang nampak 'lampu', tapi ada jugak yang tarus jadik 'pening' :) Tapi takpe... sebab semua peserta mmg tunjuk minat nak belajar :D Alhamdulillaaah :D

Kebanyakan juga dari gomen dan semi gomen... dan saya rasa ada sesetengah yang amik kursus ni sebagai nak cukupkan point? ataupun... nak cukupkan jam-kursus? Ntoh le :D Annywayz.... Itulah cerita dia... Hari ni last.... so saya balik la Penang lepas ni. Lepas tu nak ke JOHOR! :D Nak balik kampung bini saya yang terchinta lagi pandai masak kek :D hehehehe.

Oraitey... Assalaam aleykom WBT dan selamat menonton gambar di bawah.

(PESERTA2 KURSUS FLASH 8 di IPN)

8 comments:

Casa Daneea said...

Assalammualaikum....
mmmm bio le den jadik org pertama kasik komen kat sini. pertama2 nyo den ucap terimo kasih banyok2 atas ilmu yg cik pyan bagi kat kami semuo. den memang minat bondo2 seni dan apa2 bondo yang berkaitan ngan seni. honestly den memang takdo basik flash tapi sebab den dah minat den blajo pelan2 pakai buku venton den yg base melayu tu sbb den tak skolah omputih. skolah agama adolah tu pun tak abis darjah khas :). den mati2 ingat cik pyan nie sombong orangnyo tapi boleh tahan gak mesra alam tahap cipan. takpo pas nie kalo den nak tau lagi tentang flash bolehlah cik pyan sudi2kan ajo yo.... ha kalo balik johor jangan lupo singgah segamat kedai jakel buat cheap sale. elok bebenor lah cik pyan dan bini datang boli baju rayo. ok lah cik pyan nanti den baco lagi blog cik pyan ni panjang sangat tapi mcm best ajo.

:: azrul hazri jantan :: said...

mamat..
takdelah ramai sangat ye dok student ko nie..apa apa pun mesti syiok punya sebab boleh buat ramai kawan + network..turn aku bila pulak mat??? :p

nuruliz said...

jawa..skang kau cuti kerja ke jugak?

dLyn aZmi said...

alpyan pucuk pegaga..
hang sumbung kaaa pd first impression? hmmm tu ler.. bwk lg upe mawi ke sana ke mari huahuaha

hmmm aku x sihat ni.. kena virus... sampai kena halau balik ngan geoff.. dok umah diam2 katenye.. gi tgk movie.. gi wat something2 selain keje.. huhu best nye sv aku nih!

Alfian_Troxion said...

casa daneea: Alhamdulillaah ekau dapek jugak ilmu dari apo yang den ajar. Kalau ekau suko beben ngan seni ni, apo layei, poyi la belajor kat MMU ko, RMIT ko ataupun MCKK (eh, tu skolah menengah yo dak? :)) hehehe. Den ni tongah testing2 cakap nogoghi jo ni. Ntah botoi ke idok... hantam je la.... hehhe. Anywayz, tq wahai Casa Daneeda pasal baco blog eden ni ha.... uit? Muko den sombong ko? Hahahahaha!!! Ok la gak tu last2 sekali jadik mesro rakyat :P hehehehe. Dulu ado orang cakap muko den macam penjenayah! Lagi parah!!! :P

AHJ: INsya-Alaaah mat. nanti aku sound sama itu consultant :D Almaklumler le, harga minyak dah naik... ken la carik side2 dish utk tambah kan rozqi :D hehehehe.

NurulIz: Aku cuti belajar daaa... Cuti kerja? Hmmmm... kira sekali aa tu... CUTI BELAJAR + CUTI KERJA + TAPI BUAT KERJA2 LAIN JAP :P

Dlyn: Alahaai, kosian. TApi takpo Lyn. Hadis ke apa ntah kata yg kalau sakit2 ni pembersih dosa? hehehehehe. SV ko mmg best. Siap soh jangan buat kerja lagi.... TAPI! Asal dia soh g nengok wayang? Kang tersebar plak virus ko kat mana2 mamat KIWI :( Silap2 kena kat Jonah Lomu yang sedang mencari kau itu :P

dLyn aZmi said...

ahaks...
diye x suh aku gi tgk wayang lah..
diye kate blk umah tgk aa movie kat notebook kesayangan aku nih huhu...
wat something selain dr keje..
:D

Alfian_Troxion said...

okes la kalau gitu :D pastikan laptop kau nye antivirus on tapi :D.......

saiful said...

HEBATNYE…
Duit masuk ke akaun kita tak berhenti bagaikan air mengalir yang tiada hentinya…..
"Sertai Sistem Automatik Yang Akan Membolehkan RM10
Masuk Ke Dalam Akaun Maybank Anda Setiap Beberapa
Minit Selepas Anda Menyertainya Buat Selama-lamanya!"

"Untuk Memastikan Anda Dapat Mula Melihat Duit RM10
Masuk Ke Akaun Maybank, Anda Perlu masuk dan tengok
http://www.sumbanganbersama.com/?id=bahri
JANGAN pinjam dari "ALONG" dan JANGAN berjudi (TOTO, 4D, Loteri). Tumpukan kepada program ini dengan mencuba untuk mempromosi habis-habisan kepada sesiapa yang anda kenal. Cubalah.. Amat mudah, di samping membantu orang lain, anda akan mendapat $$$ yang tak di sangka-sangka!
Siapa sangka dari orang miskin yang tak berwang ia akan menjadi mimpi yang menjadi nyata dimana kita akan dikelilingi oleh limpahan wang yang tak terhingga banyaknya..kuasa ALLAH tiada yang mustahil..percayalah…cara termudah ialah layarilah
http://www.sumbanganbersama.com/?id=bahri
percaya lah..usaha yang sedikit tapi pulangan yang cukup berbaloi
umpama mimpi didalam mimpi tetapi rupanya kenyataan di alam nyata.jgn lupa ucapkan syukur pada YANG ESA kerana melimpah ruah rezekinya yang diberi pada kita..AMIIIINN

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by