Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Sekolah Lama Orang Rumah :D

Assalaam aleykom WBT

Hari tu, saya dan keluarga kecil saya (isteri dan Farhanah) balik bertemu dengan ibu bapa dan keluarga sebelah isteri. Alhamdulillaah, semua nya sihat2 dan ok (utk orang tua). Namun, ada sorang auntie isteri saya (nama panggilan = nenek) kurang sihat sikit. Tapi takpe, since kitorang balik tu pon mmg dah dapat cheer her up a lot! :D

Anywayz, entry blog kali ni ialah berkenaan sekolah menengah isteri saya :D Dia ni, masa naik je form one, memang dah tak sabor2 nak sekolah asrama! Tu yang tarus dia masuk sekolah yang saya nak cerita ni. Nama sekolahnya: SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN (PEREMPUAN) TEMENGGONG IBRAHIM(TIGS) .Sekolah ni kira ok gak la, pasal ramai yang keluar dari sini bjijak2 belaka, Alhamdulillaah :) Bini saya pon salah sorang la antara yang bijak jugok yg keluar dari sekolah ni :D hehehehe.

Seperti biasa, mmg susah kita nak lupakan sekolah kita ye dok? Bini saya seronot cam bebudak gak le bila dapat balik ke sini. Lagipon, mmg saya pernah ajak dia pergi tengok, sebab selalu kalau balik kampung, bukan dia nak bawak saya jalan mana2 pon :P kekekekeke. So kali ni kami pergi la sekolah lama dia ni.

Memacam la dia kata dia lalui kat sini. Kena marah cikgu la (pasal ngaku tak wat homework), kena kantoi ngan pen. pengetua la (sebab keluar kelas nak g jumpa member kat belakang bilik darjah), kena ngurat ngan anak orang yg rumah kat sebelah sekolah la (pervert kot mamat tu, sebab ngurat bebudak sekolah. kekekeke)... dan memacam lagi. Annywayz... sekolah tu still ok sekarang :D Dan ada bangunan2 lama yang masih dimaintain. Siap dah dapat status BISTARI lagi :D Saya sempat la snap beberapo gambar. Dan saje nak letak dalam blog ni kot2 sapa nak tau camne rupa sekolah TIGS ni :D Okes... Sehigga di lain coretan.

Assalaam aleykom WBT dan Salam Muhibbah dari http://alfiantroxion.blogspot.com/...
Nama Sekolah
Plet Sekolah
Ni la mamat Temenggong Ibrahim tu... or his caricature at least :D
Bangunan sekolah lama yang masih dikekalkan
Wife, anak dan anak buah (Hafizal Hanis bin Anwar)
Walkway nak ke kelas. Ada jalur2 gemilang lagi!
Anak saya dok pijak batu bata mana ntah. Nengok, lantai kayu yang masih elok dimaintain :)
Tombol pintu klasik! Walaupun keras sket nak bukak, but still buleh digunakan :D
Isteri tengah bukak tingkap. Tingkap pon style antik! Tapi still elok.
Kerusi dan meja. Anak saya ni buat apa la sampey kena berdiri atas kusi ni...
Papan hitam yang ada jadual angkat meja pukul 2!!!
Tangga klasik...
Haa... ni la rupa belakang bangunan kelas lama... ada aircon sebijik jadik view-spoiler :P
Walkway yang dah dimodenkan...
Haaa... Design palang2 berupa V! or... W! Or... WV? VW?
Dewan tempat bini saya suka ponteng kelas :o
Perpustakaan lama... dah nak dirobohkan kot lepas ni?
Asrama bini saya. Dia punya tingkat dua kot?
Walkway ke lagi satu classroom lama wife saya.
Haaaa! Ni la dulu kelas saya :D
Pandangan jauh sebelum meninggalkan TIGS...
Rumah mamat pervert yg ngurat budak sekolah. Hehehehehehe :P

8 comments:

shazwan said...

sekolah lama yg jadikan saya manusia ... insaf dan jadi budak berguna .. tp terlebih berguna sampai terjadik LDP lah plak masa kat mrsm.. tp rupanya ada kuasa nie lagiks senang nak buat jahat. suma kejahatan jadi 'legal'...TQ ayang for the 'jalan-jalan' n for the post as well...

Alfian_Troxion said...

:D anything for you my luv :D ... ok... well.... almost anything... as long as bertepatan ngan syarak dan masuk dek logik akal. hehehehe :P

EyesOfNabil said...

^_^
Dah lama tak pegi batu pahat nih...dulu2 selalu la gi rumah makcik aku kat parit bintang tu.

Alfian_Troxion said...

Ada Parit Bintang? Fuih, ada gak orang jawa yg kreatip nak kasik nama bintang. kekekekeke.

Lia Sakinah said...

TIGS tu sekolah ku jua...1993-1994. Pastu pindah mrsm. Dah dekat sgt dah dgn umah aku kt bt pahat...apesal ko tak singgah umah aku alpyan weih??? hehehe...

Alfian_Troxion said...

aramak bibik Malia.... hehehehehe. gue lupa la pulak lo pon wong jowo batu pahat. sekolah kue juo? Walaa walaa wehhh.... opo pasal rah ngomong bengi bengi.... kalu rah, keneng aku ngomong karo boco ku... keneng la kue gaye reunion barang... :P

Betul ke jawa aku ni... takpe takpe. janj cuba cakap :D Prektis makes perfek :D

Casa Daneea said...

oh! TIGS? premier school... tingat den skolah kat kluang high school masa tingkatan enam. yg bestnya bila buat game lawan skolah2 premier ni. best lak jadik tukang sorak STK lawan EC (maktab sultan abu bakar) lawan bola...
p/s. en. pyan, bini hang comeinyo.... senyum tak lekang....

Alfian_Troxion said...

t kasih t kasih :D dio mmg suko sonyum. gigi dia menmabahkan lagik keayuan bilo sonyum. hehehehe :D

uit? takkan jadik tukang sorak je? jadik la penjaga gol ke... seteriker ke... :D hehehehe

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by