Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Hulk vs Incredible Hulk

Figure 1.0: Eric Bana's Hulk (left) and Eddie Norton's Incredible Hulk (right)


Saya memang ada niat nak buat post ni :) Tapi asyik dok terlupa aje. Anywayz, after visiting Mat Nabil's blog, I would like to compare the previous Hulk with the INCREDIBLE Hulk (Eddie Norton).

It is true that the 2nd hulk kicks donkey arse a whole lot more than the first one (portrayed by Eric Bana). But I don't know why, I think I liked the first hulk's 'look-n-feel' better than the 2nd. Story-wise, INCREDIBLE HULK menang HANDS DOWN! :D But, tu la, yang ke-2 tu, nampak too CGI most of the times, whereas the first one was ironically very human :)

But when you really2 look at it, you can see that more gory details has been put into the 2nd Hulk, such as the extreme vascularity and very2 bodybuilder like body fat percentage :P (You can clearly see the Bicep veins). Also, the 3D artists have also successfully shown that, the Hulk is not merely a beefed up steroid taker... but an abomination of uncontrolled repressed memories crossed with gamma radiation poisoning :P Which results in!!! --> Abnormal size increase in muscle mass and 'away-with-the-R-and-B' type discoloration (leaving only the G) of the skin and also pupils (eyes).
(Macam scientific review la plak!!! hua hua hua!)

But again, from a 3D point of view, it looked a bit artificial for my taste :) TAPI! Maybe jugak it was because this time, the hulk lacked luma. Not much light was present in most of the scenes. Unlike the first Hulk, where the fight scenes revolved around crashing tanks and helis in the sunny desert :D The Incredible Hulk mostly fought in the dark (and for those of you yang beli the pirated DVD version, you won't be able to see a thang :P).

Wannywayz :D Cerita dia mmg best. I just hope they add more realism (maybe take some pointers from the first Hulk's 3d artist? :P) when the Avengers come out :D Eh japs, HULK pon a part of the Avengers kan?

okes. Arigato :D

Alpyan

19 comments:

EyesOfNabil said...

Hulk bukan avengers secara directly sbb yg jadik member ni sebenarnya si Banner tu atas kepakarannya dlm bidang genetik tu. Kalau dlm komik versi baru (ultimates), si banner ni mmg sampai skrg dok cari cure utk keabnormalan dia...sbb dia kalau mengamuk, abis semua hero tak dpt kawal dia.

Research si banner ni kalo ko tgk masa dlm HULK 2 ni adalah lanjutan research yg diorang buat masa perang dunia kedua utk hasilkan Kapten Amerika (super soldier serum)...which, dlm timeline marvel yg movie ni skrg tgh beku kat dlm laut sbb jatuh time dia nak pegi perang dgn hitler (kira tak sempat pakai la power dia tu).

Sekian...skrg aku turn off suis geek komik aku. ^_^

Alfian_Troxion said...

yang mamat british tu ek? apa nama dia? So basically dia campur serum kepten amerika dan darah banner. tu yg jadik menatang botak tulang belakang kat luar tu?

weh, kapten ada dalam laut? aku asal usul kepten amerika tak tau siot :( Yang tau... "Captain America and his Mighty Shield!!!" lagu tema katun C.A. zaman2 kanak2 komolonimbus.

EyesOfNabil said...

aku rasa dia kena tambah serum suamiperkasa tu la baru tak terkeluar tulang belakang tu. ^_^

Alfian_Troxion said...

sumariperkasa.com. ampes :P aku bukak link tu ada gambar2 suku explicit. sib baik pak arab blakang tak nampak. tapi dia kata 3-8 jam... gilo apo! sapa yang 'beraksi' 3-8 jam? sehari suntuk di atas toto? ish ish ishhh... ini sudah budaya Porto Robotech Mospeda....

EyesOfNabil said...

aku rasa kalau berlakon citer explicit bole la pakai benda tu...:D

MDH said...

hehehehehe.... aku konpius sket ni sapa Eddie Norton tu pyan? Yg aku tahu cuma Edward Norton jer, tah nama cousin ko yang mana ko letak ni mesti terkonpius dengan Mohd. Eddie Nordin ni hehehehehe..... By the way aku mmg tak tahu mungkin nama glemer Edward tu Eddie kut(maksud aku nama comercial dia....correct me if i'm wrong). Dah lama aku nak g tengok Hulk baru ni kat wayang tapi tak ader masa pla....nak tak nak aku beli DVD pirates jer ler (tengok hujung minggu ni).

Alfian_Troxion said...

Hahaha... Eddie norton to Edward Norton la. Saja tulis Eddie konon2 nama glamer, walhal dia tak guna pon nama Eddie tu :P

As for DVD pirate, aku tak rekemen balik lagi, pasal masih cinema copy. Iron man pon lom DVD quality lagi... tapi selalunya taukey kedai DVD tu akan kata (maybe) baru DVD 5. :P kekekek.

anywayz... g la woyang. bawak bini g nengok. :P anak tinggal kat umah Datuk Alex Fergie soh dia jaga... peminat setia ManU, dia takkan tolak. kekekekekeke.

MDH said...

Aku tunggu sampai DVD 5 tu jadi 9 baru aku beli hehehe....Nak tengok wayang 18hb nanti citer The dark Knight. Hulk aku akan tunggu sampai DVD kualiti baik punya hehehehe......

Ayam tambatan kat MU dah nak blah g real madrid, bengang betul aku kat CR7 tu harap2 kaki dia akan kekal sakit hehehehhe....Tak loyal punya pemain dah famous jadik besar kepala kontrak ada 4 tahun cakap kat MU jadikan dia hamba abdi moden. Sib baik Pele dan Banks sokong pendirian MU hari ni....hehehehe

Apa sudah jadi dengan Liverpool? duit tarak rafa jadi bingung nak beli pemain....duit tak cukup terpaksa beli pemain cara jimat2, bak kata pak lah tak cukup duit tukar cara hidup beli pemain murah2 jer yang penting baik punya kualiti...

Alfian_Troxion said...

Aiyaa... jahat sungguh itu Ronaldo. Dia blah bebetul ke? ish... kat Man U dia macam dah ok je aku nengok.... aku pon suka Man U sket2 dah sekarang sebab Ferguson pandai bikin team.

kalau ini macam, aku pon xpect ramai orang nak kaki dia stay cacat. Biar REAL MADIRD yg jahat rugi, dan gak bio dia takleh men bola dah sampai dia miskin... tapi aku rasa lagik 13.4 ribu tahun baru dia miskin balik :P

dLyn aZmi said...

hahah ronaldo.. star yg pasan star..
memang mcm tu... masuk ler real madrid.. bgs2... aku x suke diye.. biar diye sedar langit tinggi rendah dok dlm real madrid ngan star2 yang kunun star itu hahhahaha

Alfian_Troxion said...

Aku felik aa... ni MDH la ni. aku cerita pasal Hulk, dia tukau citer pasal Ronaldo. Daaah jadik komen2 pasal Ronaldo. kekekekeke.

tapi takpe. tapi tu la... walau pun dia palatz... tapi dia mmg terel :( dia mmg kat atass tu dalam permainan boola.

tp mmg geram aa apa dia buat kat ManU. nanti aa kot2 Real vs ManU, kita soh Wayne Rooney patahkan kaki dia. kueng kueng kueng :P

Lia Sakinah said...

Laki aku tu, klu ckp psl ronaldo smpi esok pagi pn x abis...tu pasal kami anak-beranak dh jadik gila bola gak nih.
hahaha...tapi aku mmg nyampah kat ronaldo skang...x sedar di untung betul... mentang2 awek dia org spanish, sebuk nk pindah real madrid. Real madrid tu bkn bagus mana pun, hrp duit byk, sume star dia boleh beli ada dlm tu...mana x asyik2 menang! hehehe...emo plak aku bila ckp psl ronaldo ni...
sorry yek wal alpyan...ko patut tukar tajuk Incredible Hulk kpd Increbebal Ronaldo....hehehehehehhe

Hidup MU!!!

MDH said...

hahahahaha sori ler pyan dah tertukar topik lah pula.....

Apa2pun aku sokong lyn sb kalau ronaldo pindah g real baru dia akan tahu bila di jadikan pemain simpanan. Sebab ramai yang pindah (star2 ler) g real kebanyakan kalau tak perform baik and consistence mesti jadi pemain simpanan cam samuel e'to. Bila kuar dari real baru meletup kat Barca... Oppssss tercerita bola lagi.....oklah2 cut off tukar ler g citer hulk pula...

Aku tengok trailer the dark knight tu punya main best lagi....Ni yang buat aku tak sabar nk g tengok ni. Jom g tengok wayang 18 July.....

Alfian_Troxion said...

Lia n MDH: hahaha... bagus la kalu dua2 sokong satu team. takde la gaduh dan prak peranda umah tangga. tapi takpe, nanti pelan2 dan senyap, akan aku hasut anak korang sokong liverpool. Hua hua hua!!!

Batman? Mmg best. aku pon menanti kedatangan the dark nite. Cuma sedey Heath Ledger je la pergi mati pulak. tapi dah ajal nak buat camne ye dok :P

MDH said...

tu yang sodih benor tu bila Heath Ledger mati. aku mula suka si HL ni bila dia berlakon dalam A knight tale sejak dari tu aku terus suka mamat ni. Tak sangka dia mati awal pada usia yang muda. Banyak juga aku tengok filem HL ni antaranya blackrock, ned kelly, the patriot, monster ball, the brother grimm, 10 things i hate about u and the four feathers...

MDH said...

terlupa pla pasal MU tu. Tak dapek ler pyan, anak aku tu aku dah sebatikan dia dengan MU sebab tu kecik2 lagi dah beli cap MU....Aku pun mula suka Liverpool gak sejak si rafa tu berjaya bawa torres g anfield. Mmg sejak dari dulu lagi aku nak sangat Torres tu g OT tapi apa boleh buat pengaruh Rafa lagi kuat dari ferguson....

Alfian_Troxion said...

aku pon sebenarnya dah mula suka kat MAN U. Ntah le, aku respek mamat Ferguson tu, pasal dia leh amik ntah sapa sapa ntah kasik jadik orang yg power :D Macam Ole Gunnar Solksjaer tu. Sapa lagik ek? Silvestre... evra... semua2 tu takda la high profile sangat. tapi bila pi Man U, jadik ok la gak... betui dok?

tapi aku still dan tetap... lIVeRPooL!!! You'll never walk alone!!! Cuma aku tak sokong penaja dia si Carlsberg tu je :P

MDH said...

Tu yang spoil tu pasal carlsberg penaja utama dia. Besau benor kilang dia kat shah alam tu....

Alfian_Troxion said...

takpe. nanti aku ingat nak soh ALI CAFE taja dia orang :) hehehe. tapi Rafa asyik tak balas panggilan tepon aku... aku kuciwa :(

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by