Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Sebab2 Tak Update Blog dan Kek Cheese + Coklat

Assalaam aleykom WBT dan Salaam Sejahtera :)


Walaaweh wallaweh. Udah agak lama tidak saya mengupdatekan blog ini. Namun, alasan yang saya ada agak kukuh berdiri tegak seperti Semerah Padi M. Nasir dan M. Rajoli (Semoga M. Rajoli cepat sembuh, Ameeen!) Berikut merupakan coretan saya mengenai perkara2 yg terjadi dalam area satu minggu lepas. Satu sedih, satu ok, dan satu lagi seronot (tapi penat)...

  1. (Allahyarhamah) Fatimah binti Abd Ghani pulang ke pangkuan Allaah - Hari Khamis hari tu, pada jam 10 malam gitu-gitu, isteri saya mendapat panggilan dari kampung. Berita yang sampai agak mengejutkan, yakni Nenek (nama timangan Makcik Fatimah, aunti kepada wife saya), telah meninggal dengan aman-nya (insya-Allaah). TARUS! Malam tu jugak kami balik ke Parit Raja Tengah (Johor) dari Penang. Baru tiga minggu lepas kami menziarahi dia... Keadaan dia masa tu tak lah sihat sangat. TAPI!!! Yang saya paling respek dan paling suka, ialah Nenek memang TAK PERNAH (dalam kehadiran saya), menunjukkan sifat2 negatif! Selalu dia akan senyum, layan borak, serta akan ajar saya cakap JAWA, dan akan offer saya makan itu dan ini :) Hari tu pon (time kami ziarah dia), dia still dok layan borak, walaupun macam dah penat dan lemah. Sempat lah wife saya berbakti kepada beliau utk kali terakhir, dengan membeli kerusi utk dia duduk selesa sikit. Tapi nak buat camne, memang Allaah sayang lagik kat dia. Dalam area2 Marghrib or lepas Maghrib gitu, dia pulang dengan aman-nya :) Semua anak2 menakan dia (kecuali sorang, tapi still family dia wakil) sempat la tengok Nenek tersayang utk kali terakhir. And, I am confident to say that, all the funeral proceedings went on extremely well. Petanda orang baik meninggal agaknya :D Anywayz, Nenek akan senantiasa dirindui... Al-Fatihah seround utk Nenek insya-Allaah :D
  2. Balik Bandar Baru Bangi japs - Selepas selesai di Johor, saya sekeluarga balik pulak Bangi pergi jumpa Ibu dan Bapa saya pulak. Sempat la saya main snuker seround dengan rakan saya, Azrul Azmi bin Mohd. Amin bin Kayat di pasaraya Bintang (dulunya Warta). Menang siotttt kali ni. Selalu mamat ni belasah saya. Tapi maybe pasal dia dah lamaa sangat dok atas kapal (dia kerja MISC), so tak sempat prektis skill snuker dia :D
  3. Pindah Rumah... Pindah lagi... dah tarap NOMAD dah aku ni :P - Haaa... Semalam, merupakan hari terakhir saya pindahkan barang dari rumah No. 25 Lorong 11, ke rumah No.24 Lintang Ilmu 1 :) Saya, dengan rasminya, telah mengambil alih rumah En. Azrul Hazri Jantan dan En. Ahmad Khalil Zubir. Dia orang dah tak duduk rumah tu dah. Azrul dah dok asrama kat USM (dengan saya sebagai roomate) dan Khalil pulak dah ke... ke... ntoh :D ... Anywayz, rumah kali ni memang lagik sesuai utk saya, isteri dan Nadiah Farhanah binti Alfian :D One reason is because it's just a 1-story terrace house. So, lagik senan nak manag einsya-Allaah. Lagik satu reason is becuz rumah ni selesa sket. Tak payah nak beli tikar getah cuz semua lantai dia telah di-mozek (tiled) :D hehehe. Alhamdulillaah.
So, gitu la cerita saya dari Jumaat lepas, sampai lah ke semalam (2 Jun 2008). Besday saya 30 Jun pon macam dah terforgot. Hehehehehe. Tapi sempat la gak wife, anak, mak dan bapak (serta Arin dan Masrin Mustaffa) wish saya. :P Tq tq for remembering. Laa ni dah 31. Nama blog ni pon saya nak kena tukar la kot, dari Life Begins at 30, ke Life Began at 30... and continuing at 31. Hahahahaha!!! Tapi takpe... later2 la kot.

Okes... sehingga bertemu lagi. Oh... bawah ni gambo Cheese Kek yang isteri tercinta saya buat utk saya... sebagai tanda celebrate belated Birthday. Tq my lovely and most talented wife :) Sedaaap gilos kek tu... campur dengan chocolate sos lagi... lagiii layaan!!! Tq tq again my darling wife :) Oh, kalau sapa2 nak resipi, buleh mintak.. insya-Allaah dia kasik :D Okes... Layaaan... Tq for reading.









13 comments:

Oyis said...

happy belated birthday pyan! kek tu nmpk sedap sungguh.. yum

Alfian_Troxion said...

memang agak sedap itu kek. compliments to the chef :P hehehehe. Weh, tu kau nye silhouette ke? Ke aku dah pernah tanya? heheheheh.

Arin said...

anak ko kira kalori ek?ko jgn le..biar le dia menikmati cheesecake tuh puas2...

Alfian_Troxion said...

hahahaha! mana ada dia kire kalori. ntah apa dia bilang pon aku tak tau. jangan expected duit raya dah, pasal banyak jari dia pakai masa tu. kueng kueng kueng :P

yaya|azura said...

aku nak kek itu jugakkkk...!!!

EyesOfNabil said...

so skrg ko tak duduk hostel dah ke? ke duduk? ke tak? ke duduk? ke berdiri?

hepi belated besday...slmt dtg ke tahun 31 ^_^

yaya|azura said...

cikyaya jugak yg blom sampai tahun yang ke31 :P

Alfian_Troxion said...

cik Yaya: Bules saja. mari la ke Nib Tebal amik itu kek. kau belum 31? Yaya ternyata masih mude remaja :P

Mat Nabil: Duduk lagi da. Cuma rumah je pindah. pasal lagik manageable... setingkat dan dipenuhi jubin2 :) Jadik takyah nak bertikar getah sulaimane gloo pengangkat berat dari Turkey itu :D

landen said...

yum yum...
cheese cake memang fav aku..
tapi nape aku still kurus eh? :P

Alfian_Troxion said...

sebab kadar metabolisma kau tahap gaban z potong 14.3 :) apa kata kau take up bodybuilding mamat landen :) klik kat link Francesco Castano aku tu. kekekekek.

yaya|azura said...

alpian... 18/7 ni aku ke penang.. maka suruhlah bini kamu itu membuatkan aku cheese cake sebagai tanda perkenalan... hihihihihi. :P

Alfian_Troxion said...

maka insya-Allaah :) Jika kau mau datang ke rumah.... buleh saja aku suruh . :D nanti aku kasik tau bini aku iyaaa... dan aku pun buleh berkenalan balik ngan kau. pasal aku pon kiranya mmg jarang gila dan hampir TAK PERNAH Jumpa sama kau. kueng kueng kueng :P

yaya|azura said...

alpian .. aku udah booking itu G Hotel ... nnt ko bawak cheesecake ke situ ye. tima kacih!
hoohohohooo!

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by