Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Nadiah Farhanah Artwork


Today, Alhamdulillaah, I'd like to show my daughter's version of a multi-eared-makhluk :) She just turned three last May 28th, and is showing great talent in art :D


But at least not like her father's art work lah... where he only knows how to draw and sketch orang berbadan ketak2... n even for that, I fail at dawing the legs! And in then end, memang tak jadi pon muscle-man or manusia berketak2 :D Tapi takpe...


Anywayz, below are some samples that will be up for sale soon of Nadiah Farhanah's artwork. Each piece will cost RM4.5K, and all will go to Tabung Bantuan Pembelian Sport Rim PERODUA Kelisa Alfian Abdul Halin. kekekekeke....


Arigato and hef a nice day to all insya-Allaah.


First attempt at multi-telinga punya worang

Hmmm... One ear only. Need to re-art the whole thing says herr....

Okes. Art work almost finished :)

The final version of 'Multi-eared-Makhluk'. Artist => Nadiah Farhanah bt Alfian


15 comments:

EyesOfNabil said...

yang first tu macam muka ko la pian actually ^_^

takpe2..meh suruh dia dtg belajo sama aku..nnt leh buat komik sama2 utk membeli sport rim bapak dia tu :D

Alfian_Troxion said...

ada macam muka aku? Hehehe. tapi aku rasa masa tu mmg actually dia kata.."Ni muka ayah" :P hehehe. takpe takpe. harap2 bakat dia akan makin terserlah dan dapat buat komik yg power supaya aku dapat upgrade Sport rim 29" kat Kelisa aku. kekekekekek

EyesOfNabil said...

time tu aku rase ko tak pakai kelisa dah...pakai ikan paus :D

Alfian_Troxion said...

ikan paus? model itu sudah pupus. dia makin lama makin kecik. memula dulu kancil.. lepas tu kelisa (dah jadik ikan)... lepas tu viva(abstrak, pasal kehidupan (viva!) tidak dapat dilihat)... so lepas ni... Perodua? ...

dLyn aZmi said...

hahahahah aku pun nak sentuh mende yg sama..
gamba first tu mmg sejibik muka hang ler..
pandai sggh ank ko...
bags..
ni br bley jd prof umur 30 ;)

darkios said...

aku membida lukisan ini dengan harga permulaan 6.5 juta (rupee)

Alfian_Troxion said...

Dlyn: sapa da jadik prof... anak aku atau aku :P

darkios: Bida mu diterima. Saya syorkan bidaan ditutup!!! 6.5 jota... buleh beli 1,000,000 rime kelisa RKS-Theta Rho! :D

dLyn aZmi said...

anak hang la..
hang lukis kaki org pun x lps lagi :P

konot said...

eh.. aku rasa anak nko ada lah talent melukis... cuba nko hantar pi art class ke... kot2 esok besar jadik artist femes... bleh aku tumpang glemerrr.. heheh

Alfian_Troxion said...

Ameen. tq tq Konot. Aku pon harap2 dia ada la setalent dua ke :) Sebab bapak dia pon takde la talented secara specific. Mak dia ada tapi... dalam bab masak. hehehehe.

anywayz, kot2 la dia ada talent betul dalam melukis,,, n kalau dia bebetui minat, insya-Allaah aku akan hantar dia lajar sampai ke menara titanium!!! :D

yaya|azura said...

aku bab melukis mmg tak pandai tapi bab warna-warna aku mmg terel laa.. aku penah masuk pertandingan mewarna dan tidak pernah menang.. wahahahaha. :P

Alfian_Troxion said...

kok bagimana buleh kata terelll :P hehehe. tapi takpe. mari kita ke www.color.com utk lihat budak2 mewarna... or is it www.coloring.com? Hmmmm....

Sazly Salfarina said...

betul la encik Nabil, gamba first ngan seken tu ade iras-iras wajah ayahnye. Akan tetapi, bile masuk gamba ketiga tu... buat aku terpikir sejenak. Telinga ayahnye ade dua seingat aku. huhuhu

Dah pandai dah cik Nadiah Farhanah kite melukis menggunakan imaginasi. Agak-agak la kan, buleh kot jadi kulit depan next novel cik dlyn kite.

:: azrul hazri jantan :: said...

aha.. ada bakat mat,keh3.. pemain tenis handalan masa akan datang + pelukis potret ulung abad nie.. pergh.. mamat.. kayo ko mamat in future.. toksah keje da mamat.. :p

Alfian_Troxion said...

Sazly Salfarina: aku doook tengok gambau first tu. tang mana sama daaa. kekekeke. maybe part botak dan muka senget2 sikit :P Haa... ok gak kalau dia leh lukiskan kulit depan utk Naza Adlyn dan Dlyn Azmi dan Dalawon Ahzumil Nasution :D time tu sah2 Dlyn dah sama tarap ngan JK Rowling... leh le dia kasik anak aku RM2 jota. Komisen bapak 1.5 jota tapi. kueng kueng kueng :'P

AHJ: Pemain tenis? heheheh. harap2 la. tapi setakat ni dia tak de la plak nak main dah :( tapi takpe.. nanti aku syorkan kat dia. tapi still, nak kena design baju tenis yg tak menunjukkan aksesori2 wanita dulu :D tu mak dia leh design kot. kekekekeke

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by