Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

I am 7.7 million dollars rich!!! Thank you Mr.Marck...

Since I have no idea on what to blog (due to P-P, which is short for PhD Pressure), I will share with you an email that "will" make me rich beyond my wildest dreams!!! YABE DABE DOOO bak kata omputeh zaman batu.

"My attorney", Mr. Marck Walsh, just informed me that I am inheriting a fortune. And, I'd better believe him, because he's an attorney... From LONDON! I mean, you gotta believe a Mat Salleh rite? Anyway, just in case any of you want to meet me later this month, I will be on my yacht... sailing the seas of the carribean islands. USD7.7 million dollars... Hmmmm. What else to do than just buying a (small of course) yacht? Hmmmmm.... Ok la. Think I'll put one some new sport rims for my Kelisa. That'll be the icing on the cake :D hehehehe....

Ok ok. On a more serious note... of course la. I will not be USD... or even RM7.7 million richer yet... (ada harapan tu :P). Of course also, I am talking about those scam emails that some people still, unfortunately fall for. For the case of this post, the scam I got was very2 clear. Too short and not even convincing! Nak kelentong duit berjota2 pon tak nak buat bebetul. Apa laa ini olang. Please refer to figure 1 (macam tulis paper konfrens pulak refer2 to figure...):




Figure 1: Scam email promising 7.7 million




Just thinking la... what can they do with my phone number ek? Call me ka and convince me even more? Hmmm. Maybe. Nak try ke? :P hehehehe....

But I also do realize, that there are longer versions of this kind of thing. And ones that are a little bit more convincing also got lots. We got the Nigerian thinggy, the Iraqi woman thinggy, other-inheritance-from-some-rich-person thinggy... and I suspect, in the days and years and decades to come... there will be other scam thinggies promising $$$ for everyone. And I bet U Me... the later ones are gonna higher level in the quality of FITNAH :) Better "reward" structure, and a more convincing punch line! Something closer to the quality of Dajjaal I'd think. Hehehehe...

With all this said and written... would just like to share based on experience and knowledge... that there is no free lunch. Every one knows that kan... No one (who you don't know, especially) will want to give away money... or a house, or even a boat to sail the Caribbean seas for that matter... for free! Unless of course, U're uncle or dad or grand father or whoever related to you put U in his/her will... then lain la (if dat happens, I would like to get free money from you if you don't mind. Hua hua hua! But as loan laaa... no interest one :P). It is just too absurd.

Why I say this, is because there was a case in 2006 kalau tak silap (or was it early 2007)... a PHD holder, from one of the public unis, got conned of a few hundred thousand of her hard earned cash (I think it was a 'she'). Fell prey to one of those Nigerian email scams if I remember correctly. Manyak kesian ooo. Donno for what reason, she beleived the thing. And went all the way to give away the $$$. BUT... still... Maybe she had her reasons la. Maybe time tu was a difficult part in her life, and probably also, she was mentally vulnerable. Wallahua'lam. May Allaah help her thru her turmoil (for I am sure that the incident is haunting her still... mentally, and financially).

Wannnywayz... Let us all pray to Allaah, that we don't fall prey to any of these scams... or can they be called Fitnah's also? Aku ni men bantaai je guna perkataan ni. Hehehehehe...

Okes. Apa2 pon... arigato for reading :D

Assalaam aleykom WBT

9 comments:

Nabil said...

ada satu lagi pian..scam cintan punya. Tapi prey dia prpn la...ada mat salleh ayat2 prpn ni...then sampai satu masa dia kata nak send jewellery...then masa nak anta dia kata kena bayar fee kastam la apa la...tup tup lps tu prpn tu kena con.

ni pun stail baru gak...

mustr la ko nih (ahaha word verification kali ini)..adekah ko pendekar mustarjo?

Alfian_Troxion said...

Yaa... aku adalah anak pendekar Mustr. hahahaha!

ini macam punya scam pon aku pernah dengar. tapi pompuan tak buat ke? letak la gambar cun2 ke. sah2 ramai laki2 kena con. hua hua hua!!!

ciksnowhite212 said...

hahaha..aku pon ada dpt scam sms... simcard aku menang rm17000 peraduan power root n mtk call opis no 017xxxxxxxx....

dLyn aZmi said...

aku dpt scam2 ni trus delete jek..
mls nk baca..
kang kalau baca mcm nk terpecaya plak...
tu yg payah...

yaya|azura said...

alpian tu selalu hantar email scam kat aku .. ada patut dia kata nak hantar jeruk mangga tapi aku kena bayar fee kastam giler mahal... apa lak aku kena bayar fee kastam, bapak aku keje kastam maka aku fee free je lah. huahahaha..
<< fitnah namanya nie. :p

anyway, bukan senang nak percaya benda2 camnie... tapi korang perasan tak yang kena conned selalu yang jenis byk duit ribu-riban... tamak kah mereka?
entahlah, senang cerita ... apakah begitu mudah untuk orang lain memberikan kita wang tanpa kita perlu berbuat apa???

Nabil said...

cikyaya tu dah lama con saye karipap..tak sampai2 ke sini karipap tu..tipu tipu!!! i will sue!! :P

chanti tul (word verification kali ni)

Alfian_Troxion said...

cikSnowWhite: Aku rasa antara yg banyak kena ialah scam henpon. ada candidate phd yg aku kenal pon tanya aku dua tiga kali sama ada nak tepon tak no. yg disuruh tepon itu :P

Dlyn: Hahaha. kadang2 sesetengah tu mmg quite convincing ye dok :P Tapi takpe...we know better insyaAllaah.

Yaya: Oh cik yaya. rindu ku padaaa mu. sudah sekian lama tidak ke sini iya. hehehehe. anywayz... ya, mmg betuiz... banyak citer dari orang yg beribu2an duit. sbb nak 'join' scam tu pon kena masuk $$$... tamak? definitely yeous :D hehehehe (walaupun kadang2 si terkena con tu sendiri x sedar dia tengah tamak :P)

Mat Nabil: Weh... aku pon kena weh.. cik yaya con aku karipap ngan kuih lapis lagi. hahahaha! "fitnah dolalah gak ni :P"

:: azrul hazri jantan :: said...

mamat... aku ada rm10 juta nk bagi kat ko sebab ko jek sorang manusia dalam donia nie yg boleh inherit duit tue... ko mau tak?... kalau tak mau aku tanam aje duit tue... kah3... best noo kalau ada kawan macam nie punya jenis... :p hehehe....

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by