Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Fishing Trip... again :) - GERMAN SUBMARINE WRECK?



Assalaam aleykom WBT. This coming 20th March, I've been told by my good friend Fernando Ikhmal Akhmal Al-Thenggirrie that a fishing trip has been scheduled. Yeps, it's that time again, where I change my hat from a PhD student to a Mackerel hunter in the deep Yan  (Kedah) seas. This time however, it's gonna be a bit different, where the fishing ground won't be the tuas-es... instead, we're headed for the legendary GERMAN SUBMARINE WRECK!!! Or... commonly referred to as KAPAL KARAM by the seasoned Yan fishermen. Well, actually this isn't the most legendary Kapal Karam... the famous one is in Penang... and of Russian origin. The one we're going to is a submarine (kapal gak la tuuu).... and of German origin. TQ Fernandi Akhmal for the correction info :D

It's gonna be an extra 30-minutes boat ride I reckon... Normally, it takes around 45-minutes to 1-hour to reach the usual tuas-es... so now I guess we'd be making more nautical miles :) I think we're going in the same kind of boat... quite small and can only fit around 7-8 people max (even banyak tu pon dah shempit sket). So kena tahan sket la the extra 30-minute journey...

Selalu kat tuas tangkap tenggiri je. Since German Wreck ni dalaam sikit air dia (plus the fishies can make homes in the wreckage itself), maka insyaAllaah, there are more species of fish to hunt for.... For myself... I am now already deeply in love with the delicious meat of the Spanish Mackerel (lebih2 lagi when caught FRESH!). I also admire their fighting spirit and the way the rod bends when the fight is at its peak... Dan maybe... when I do get my hands dirty at the German Wreck... kot2 la dapat tangkap spesis ikan lain yang kasik fight lagik power... Lepas ni buleh la tambah koleksi love affair dengan ikan lain pulak insyaAllaah :D hehehehe. Oraits...

PS:- Dua for our safe go and come back ek in case jadik pergi. Assalaam aleykom WBT...




BELOW ARE PICS FROM TO THE RUSSIAN WRECK... NOT THE GERMAN WRECK... BUT A GOOD WRECK NONTHELESS

 
THESE IMAGES FROM: [ HERE ]

AJED hooking the fish... a biggie mate!


Fighting furiously for the final land!!!


Fish: GT 13kg
Location: Russian Wreck, Penang
Fishing Rod: Berkley Lightning 17-30lb
Fishing Reel: Daiwa Freams 4500J
Fishing Line: Jigman X4 40lb
Shock Leader : Xzoga 50lb
Popper: Surecatch Albino 40g (Luminous)

THESE IMAGES PULAK  FROM: [ HERE ]

And not forgetting the usual Mackerel a.k.a. Tenggiri... always good to land one of these :)


Defeated Spanish Mackerel... buat kari sedap ni :D

5 comments:

Nabil said...

wei..pegi mancing ikan haruan la..bagi bini makan :D

kapal russia apa yg tenggelam kat situ? ada dlm buku sejarah ke?

Alfian_Troxion said...

haruan sekarang abang aku yg tengah gila pancing. dah dua ekor dia bawak dari kolam engineering tu... hehehehe. so aku takyah la pi mancing spesis snakehead tu :P

As for the wreck... ntoh le... aku pon x tau. ada ke tak dalam buku sejarah? Lagi aku tak tau. sejarah aku miraculously masa SRP C4... SPM lagik hebat C3. HAHAHAHA! tapi still, aku anggap diri aku hampeh sejarah pada masa tu... sekarang pon actually. hehehe

Nabil said...

laa..aku ingat ko akan tanye org kat situ kapal russia apa yg tenggelam kat situ :P

Alfian_Troxion said...

nanti kalau aku pegi insyaALlaah aku tanya. ataupun, kau leh tanya Azrul? haaa... dia lagik rajin surf forum2 ikan ni. aku rasa di adah hafal sejarah russian wreck...

weh, asal banyak kali aku tulis russian... aku end up tulis russion?
A jadik O la pulak...

dulu lada lecturer aku ,... nama dia Umiaton.... aku end up masa hantar assignment tertulis nama dia Umiation!! hahahaha!!!

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by