Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Keeping out the mo-hi-qui-tos (mosquitoes) - does that sound Spanish?

Assalaam aleykom WBT. At my hostel room, the mosquitoes are going berserk! Don't know where their 'pot' or hideout is, but when night falls, they come out (or come in is more like it) by the throng. So when I go to sleep at night, all these freeloaders will come in and 'steal' a few straw-fulls of my blood :P Tried using the VAPE ubat nyamuk thinggy, but somehow they don't seem to be bothered. My roomate Ehsan used to spray using the aerosol thinggy, but that also tak jalan. Can't shut the windows cuz if we do, there is risk of suffocation and dehydration due to overheating... panas itu bilik walupun malam yang hujaaan. 

So, what to do? I go and buy mo-hi-qui-to net! Hehehehehe... Firstly I bought one from a DIY shop. Specially designed to fit onto windows (or doors) to keep out mosquitoes. The claims on the wrapping implied that installation was easy, and the net would stick to provided the Velcro. Tapi in the end hampeh... It was difficult to custom fit it to my room window! Lepas tu pulak, even though the Velcro stuck quite firmly to the net, the tape pulak tak melekat kuat pada window pane.  (in all, lost ~RM50 :P Learn from ure mistakes boy).

Looked something like this... senang nya dia ni buaat... sebelah tangan je... NOT!

Then, decided to go to kedai apek yang berhampiran... Had the green colored net in mind. Tengok punya tengok punya tengok... Alhamduilllaah, adaaa :D Bought 3 meters x ~4-kaki (dua unit yg berbeza but that's how I struck the deal with the makcik nyonya) @ RM7.50 semeter... Tiada tawar menawar pasal I have no skills in that...sob sob... Anywayz... went back and Alhamdulillaah... Installation was quite a cinch (took 1/2 the time compared to the DIY one). The real test however is tonite. Let's hope that it holds out against the dreaded mosquitoes :D Oraits. Assalaam aleykom WBT.

Tingkap tanpa net (orang sebelah punya tingkap...)

Tingkap lepas dah pasang net (still buleh bukak tingkap tapi... alhamdulillaah)

Close-up view

Used tape itam tu je... hopefully strong enough

Tiada tangga, jadik pakai kerusi aja :D





5 comments:

Konot said...

aku dulu bertahun2 hidup mcm dlm hutan.. nyamuk ni mcm kawan baik dah.. yg peliknya masa tu tinggal kat tingkat 9.. org kata kalau tingkat atas2 nyamuk tak de.. well i guess nyamuk skang dah pandai masuk ikut lif kot.. tehehehe...

anywayss... lepas pindah umah aku skang ni.. 1st thing kitorang buat is pasang the net jugak! and alhamduluillah.. kurang dah nyamuk... yeay!!

Alfian_Troxion said...

memebr aku dok tingkat 10... nyamuk banyak gak dia kata.
aku rasa nyamuk2 tu dah dapat membiak di sekitar tingkat2 7-12... jadi tu pasal dia dah leh masuk tingkat2 yg tinggi :D
maybe ada sekor nyamuk rambo yg berjaya naik ke tingkat yg tinggi, lepas tu bertelor... tarus membiak di tingakt2 tinggi bangunan2 apartment dan kondominium skg :D hehehe
ini hanya teori John Nash the nash Equilibrium GDP :D

Oyis said...

ya Allah, pakai tape itam je ke mat pyan? hehehe

Alfian_Troxion said...

nanti lepas ni aku upgrade tape tu. hehehehe. tapi tunggu gaji bulan depan kot :P

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by