Search The Web With Google

Custom Search
   



Alfian on Facebook | Create Your Badge

Gila punya MYEG

MYEG claims that the road tax will reach your home within 2 business days. Expecting the norm, I was willing to wait patiently for the second day. Ye la, I renewed the road tax at about... almost afternoon? Or was it after lunch time. So, did the MYEG directly after lah. Lagipon, the next day was cuti Maulud Nabi Muhammad SAW. Jadi, mmg tak bajet la dia orang akan proses my application on the spot... and my Kelisa was doomed to be parking-lot-bound for the next two days, tops!

Aleh2, malam tu balik ghumah... Waddaroti-naan???? ROAD TAX DAH SAMPAI? Alhamdulillaaah. Wallawehh... power siot MYEG. Hehehehe... Memang gila babeng baik punya servis :) Satu hari sudah sampey.... Well, kira tak sampai satu hari pon la.... So, syabbas kepada MYEG and keep up the good work :)

* The author of this blog is merely relating his personal experience with MYEG. At the moment belum pernah terkena la any 'horror' experiences... Alhamdulillaah



9 comments:

Amy said...

Mmg so far kawan2 dok cerita hat elok2 je pasal MYEG punya superb perfomance. Yet to try.

Konot said...

ishh.. tajuk kau sungguh misleading! aku ingatkan tak sampai sampai.. hahah

Alfian_Troxion said...

Amy: Setakat ni mmg ok la aku pakai :) PAling lambat pon 2 hari... :D

Konot: Hahahah! Ni ala2 marketing strategy gak la ni kot? Nanti silap2 orang MYEG landing atas blog aku ni... kot2 dia orang kasik buat road tax free ke tahun depan utk 2-2 keter aku pasal puji dia orang? Hua hua hua! (tidak ikhlas sungguh :P)

Zaki said...

MYEG memang gempak beb!!

yaya|azura said...

OOo aku jelah yang terkena almost a month baru sampai road tax aku dan aku drive around almost a month without a valid road tax. Yang best aku punya e-covernote sampai ontime. Bila roadtax aku sampai (sebulan kemudian), tarikh dah lari dari covernote aku. Nasib baik depa rectified and send another covernote yang sync with my roadtax.
Tahun ni, unsure nak renew tru MYEG or not? Phobia lak with the first time experience. Huhuhuhu.

Alfian_Troxion said...

Yaya: Ko buat insuran sekali ngan MYEG ek? Kalau ya, maybe tu pasal jadik cenggitu. Sbb aku rasa dia akan hantar ke agen dulu. Then, maybe agen yg mess up things.. kot? Ini hanyalah teori. hehehehe

Zaki: Alhamdulillaah. Setakat ni, my exprience, mmg gempakzzz...

yaya|azura said...

OOO begitu kah alpian? Hmmmm adakah aku berani untuk mencubapakai teori lain?
Hahahaaaa.... but aku percaya sama myEG. Hidop online services!

p/s: dasar pemalas nak pegi run errands kan? :p

Alfian_Troxion said...

idok... kalau betui sume ko buat kat MYEG, maybe pasal tu dia lambek sket :D Sbb road tax depends on when insurans siap. Once insurans dah siap, patot kejap je :D

So kalau kau memang benerr buat itu insurans (or takaful) thru MyEG gak... maybe kau leh coba cara lain... yakni buat insurans sendiri dengan mem pergikan diri ke kedai insurans. ONce dah siap, buleh terus thru MYEG,, which shud be sekejap.
Lagi satu, leh call je mana2 ejen insurans/takaful.... and when dia orang kata dah siap... terus buat MYEG.... :D insyaAllaah tak sampey 1 bulan :D

yaya|azura said...

Insyallah. Tapi ni aku punye Insurance via MYEG tu siap lebih awal dari road tax aku nak sampai ke aku. Hihihiks.

Takpelah, doakan moga tahun ini segalanya dipermudahkan untukku.

Amin. xD

Related Posts with Thumbnails

Thanks for dropping by